Българи, ваксинирани със „Спутник V“: Никакви странични ефекти и много антитела

Българи ваксинирани със „Спутник V“: Никакви странични ефекти и много антитела

„Следим всичко с голям интерес. Ние се ваксинирахме преди 4 месеца – имаме много висок титър на антитела и нулеви последствия като странични ефекти.

Следим и информацията за „Спутник V” и страничните ефекти. Тя също е векторна ваксина, но е по-различна от останалите”, разказа д-р Диян Иванов по Нова телевизия. Той и съпругата му д-р Йорданка Чанева са се ваксинирали с руската ваксина „Спутник V”.

„Ако имаше странични ефекти след ваксината, това нямаше да остане скрито. Сериозни усложнения няма как да останат скрити, още повече, че това се следи от международни организации”, обясни д-р Чанева.

Д-р Иванов разказа за независимо проучване в Унгария, което сравнява 5 различни ваксини.

Освен по странични ефекти и по всички други показатели „Спутник V” е по-добра от останалите. Сънародниците ни са се ваксинирали през декември. Вече имат сертификат, който да удостовери, че са имунизирани. В него са описани и при какви случаи трябва да се посети лекар.

Има вероятност обаче тези сертификати да не важат при влизане в ЕС. В такъв случаи семейството ще трябва да си направи PCR – тест, който е напълно безплатен в Русия.

Източник: С кафето