img
Home / Свят / Българите, които купят имот за 250 хиляди лири, имат право да получат турско гражданство

Българите, които купят имот за 250 хиляди лири, имат право да получат турско гражданство

/
/
/
1086 Views

Българи и гърци оживиха пазара на недвижими имоти в Одрин, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Турция, която отдавна е притегателно място за пазар на облекло и обувки за съседите от Гърция и България, вече наблюдава засилен интерес на клиенти от тези две страни и към имотите в пограничните райони. Все повече българи и гърци търсят жилища в Турция в резултат на обезценяването на турската лира, казват експерти от сектора, предаде БТА.

„Идващите от България предпочитат селски къщи с двор на по-спокойно място“, казва Серхат Чекер, председател на Одринското сдружение на консултантите по продажбите на недвижими имоти. Гърците пък като цяло са търговски ориентирани и често купуват жилища, за да ги отдават под наем, споделя още той.

Интересът на чужденците от двете съседни на Турция страни е довел до увеличение в продажбите на недвижимости в Одрин. От сектора регистрират засилен интерес на гръцки турци, които искат да вложат парите си. По отношение на българите Чекер казва, че те все повече се интересуват от покупка на имоти, но срещат затруднения с процедурата по продажба в случаите, когато не са с двойно гражданство.

Ерхан Коч, консултант по недвижими имоти в Одрин, е убеден, че продажбите ще продължат да нарастват. Коч обръща внимание, че българите, които купят имот за 250 хиляди лири /26,5 хиляди лева по курса на деня/, имат право да получат турско гражданство.

„Българският лев значително увеличи стойността си /спрямо турската лира/ и целият пазар е пълен с български туристи“, казва той.

„Смятам, че тези имотни продажби ще продължат, нараствайки невероятно“, добавя той.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *