img
Home / Бомба / България плаче! ПКП Караянчева няма да е депутат в 46-ия парламент!

България плаче! ПКП Караянчева няма да е депутат в 46-ия парламент!

/
/
/
3206 Views

Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, добила преди изборите печалната слава с прякора ПКП, даден й лично от Бойко Борисов, остава извън 46-ия парламент.

Е-новини разполага с неофициални, но сигурни данни, според които ГЕРБ и БСП в Кърджали няма да вземат нито един мандат. За сметка на това 4 мандата отиват при ДПС и един – при „Има такъв народ” на Слави Трифонов. Новината беше потвърдена и от РИК – Кърджали.

Въпреки че Караянчева е успяла да привлече определен брой гласове в своя полза, заради метода на разпределяне на вота Хеър-Ниймайер, спорният един мандат е отишъл при партията на Трифонов.

„Е, сега Цвета ще трябва да „ходи пеш“, както препоръча на протестиращите срещу Борисов миналото лято, защото вече няма да има право на служебен автомобил“, доволни са политически наблюдатели.

Подобен шок претърпява и Движението за права и свободи в Плевен.

Водачката на ДПС там Велислава Кръстева също остава извън Народното събрание.

ДПС не взима мандат в града, а ИНТ печели цели 3. По два мандата си поделят БСП и ГЕРБ и по един – „Демократично България” и „Изправи се! Мутри вън!”.

„Издънката” в Плевен била заради акциите на МВР в областта, които предотвратиха масовото купуване на гласове. Самата Кръстева пък се опитала да измоли от председателя на ДПС гласове от чужбина в своя полза, но молбата й така и не била удовлетворена.

Източник: Лупа

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 5 Average: 4.6]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *