Борисов е пред фалит! САЩ му спират парите, погват го за над 10 млрд!

Борисов е пред фалит! САЩ му спират парите погват го за над 10 млрд!

Санкциите срещу Делян Пеевски от страна на САЩ са голям удар не само по Шиши, но и по Бойко Борисов.

Двамата имат общ бизнес зад граница, който сега ще затъне, твърди синдикатката Диана Дамянова, пише Narod.bg.

Счита се, че след Васил Божков и Делян Пеевски идва ред на Бойко Борисов и Иван Гешев да попаднат в черния списък на Америка. Много скоро това ще бъде обявено, което значи, че експремиерът от Банкя няма да може да напуска България и бизнесът му в Ливан тотално ще пропадне,

Бойко Борисов пред фалит

„Всичко това ще доведе до загуби за около 10 млрд. лева за Борисов. Ще му останат само 5-6“, казва Дамянова.

Остатъкът обаче има голяма вероятност да бъде върнат на държавата. По този начин в държавната хазна ще влязат едни 6 млрд. лв., които могат да подобрят значително стандарта на българина чрез повишаване на заплати и пенсии.

Факт е, че Борисов не се справи добре на изборите, тъй като не успя да вкара своите „патерици“ в парламента. По този начин се озова обграден само с неприятели и логично падна от власт. Това очевидно е раздразнило много хора, които са го използвали като средство да упражняват власт над държавните институции у нас.

Експремиерът Бойко Борисов е опрян до стената и по всяка вероятно срещу него ще има не само разследване, но и съд, след като се разбра за неазаконното изнасяне на информация от ДАНС към него вследствие на подслушвания. По този начин „мачото от Банкя“ винаги е бил едни гърди пред своите политически опоненти.

Друг черен облак обаче надвисва върху Борисов. Финансовият министър Асен Василев разкри, че в държавната хазна липсват 10 млрд. лв., разкри Kritichno.com. Те са отишли в джоба на тогавашния премиер, тъй като няма как да бъдат изтеглени без негово знание.

Срещу Борисов тече разследване и ако бъде обвинен и признат за виновен, той не само ще отиде зад решетките, но и ще трябва да върне откраднатите пари.

Вътрешният министър Бойко Рашков вече оповести, че разполага със свидетели срещу експремиера. Обръчът около Борисов се затяга все повече, а вероятността да влезе в затвора се увеличава с всеки изминал ден.

Източник: Зона 98