img
Home / Жълта зона / Д-р Гайдурков: ​Слави е болен от МС!

Д-р Гайдурков: ​Слави е болен от МС!

/
/
/
1297 Views

Прочутият лекар д-р Георги Гайдурков разкри директно каква е диагнозата на Слави Трифонов, чието здравословно състояние в последните месеци е разклатено и е повод за множество различни коментари и интерпретации в публичното пространство.

Под публикация на журналистката Татяна Кристи във фейсбук профила ѝ, в която тя пита: „От какво е болен Слави Трифонов?“, заваляват десетки коментари. Сред тях е и този на д-р Гайдурков, който пише еднозначното: „МС“. Това е медицинската абревиатура на болестта множествена склероза. Гайдурков съвсем не е първият, който спряга коварното нелечимо заболяване с името на Трифонов.

В коментарите под същата публикация се появяват и други разкрития относно диагнозата му. Потребителка с името Гери Николова пише:

„Преди 15-20 години дъщерята на наши приятели беше диагностицирана с МС и се наложи спешно да я снабдят с някакво много скъпо лекарство, което се вземало 1 път седмично, но го нямаше в България тогава. Слави и Диляна Грозданова им помогнаха – продадоха им по няколко дози. Слави беше от 1-2 години с тая диагноза по онова време“.

Въпросът за здравословното състояние на Слави Трифонов не е просто нездраво любопитство и намеса в личното пространство, обясняват още в коментарите потребители на фейсбук. Той вече става обществен въпрос, след като партията му спечели изборите и се готви да управлява държавата. По цял свят всички аспекти от живота на един политик се гледат под лупа и обществеността има право да бъде информирана какво е физическото и психическото състояние на лидера на победилата партия.

Въпреки че различни източници продължават да твърдят, че Трифонов страда от автоимунното заболяване множествена склероза, самият той не пожелава да дава подробности за състоянието си.

Миналата седмица лидерът на ИТН бе засечен в болница „Софиямед“, но по-късно излезе информация, че бил на контролен преглед заради прекарания от него Ковид през тази пролет.

 

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *