img
Home / Бомба / До 300 лв. да се дава на ваксиниран, да се пусне томбола за бързо ваксиниране

До 300 лв. да се дава на ваксиниран, да се пусне томбола за бързо ваксиниране

/
/
/
470 Views

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предлага на държавата план за форсиране на ваксинационния процес.

От браншовата организация дават идея да се дават между 50 и 300 лева на всеки ваксиниран.

Конкретната сума ще зависи от бързата реакция на хората. Тези, които изявят желание да се ваксинират веднага след обявяване на мярката, в рамките на първите двадесет дни да получат 300 лева. За следващите 10 дни току-що ваксинираните да вземат по 250 лева, а всяка десетдневка сумата да намалява съответно на 200, 150, 100 и 50 лева.

Кампанията може да бъде ограничена във времето – за два месеца, така че да изпреварим очакваната нова вълна на вируса през есента, предложи председателят на БХРА Георги Щерев.

Тези средства могат да се ползват за лятна ваканция например, а 600 лева за едно семейство са сериозен бюджет за почивка, понякога и повече, отколкото те самите могат да отделят.

Туристическият бизнес счита, че раздаването на пари за стимулиране на имунизационния процес е по-приемливия вариант отколкото ново затваряне на бизнеси през есента, както прогнозират епидемиолози. Блокирането на икономиката ще доведе до харчене на много повече средства за компенсация и подпомагане, убедени са от бранша.

Другата идея на БХРА е държавата да организира томбола с предметни награди – телевизори, перални, домакински уреди, за да стимулира бързата имунизация. В някои страни на лотария се разиграват дори леки автомобили, дават пример от бранша.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *