img
Home / България / Доц. Мангъров: Ясно е, че няма да има трета вълна. Нека заживеем отново нормално!

Доц. Мангъров: Ясно е, че няма да има трета вълна. Нека заживеем отново нормално!

/
/
/
393 Views

В предаването „Добър ден, България“ на Радио Фокус, доцент Мангъров отново коментира ситуацията с коронавируса у нас. 

Той е на мнение, че политическите решения са виновни за загубата на животи, а не самият вирус. Началникът на Ковид отделението в СБАЛ по паразитни и инфекциозни болести “Проф. Иван Киров” разкри, че за миналата година починалите от други заболявания са толкова, колкото починалите от Ковид-19. Доцентът също така сподели, че според него няма да има трета вълна, тъй като новозаразените в последните месеци са между 8 и 10%.

„Няма смисъл хората, изкарали вируса, да се ваксинират. Това противоречи на добрата медицинска практика, тъй те имат естествен имунитет, много по-силен от този, който се създава от ваксината. Антителата, които човек има след заболяването, могат да повлияят по неблагоприятен начин при РНК ваксините. Това е хипотеза, която трябва да се провери много сериозно“, подчерта той.

Ясно е, че вирусът се разпространява най-много там, където се събират най-много хора, но според Мангъров хората няма как да спрат да живеят, че да изчезне и самият вирус. Според него решението е в масовият естествен имунитет, а не във ваксините, които очевидно са породени от финансов интерес и не се знае изобщо каква е тяхната ефективност и до какви усложнения може да доведат.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *