img
Home / Свят / Ето какъв беше Афганистан преди намесата на САЩ! /СНИМКИ/

Ето какъв беше Афганистан преди намесата на САЩ! /СНИМКИ/

/
/
/
845 Views

Вижте тази снимка. Тя е от времето на съветската „окупация“ на Афганистан в периода 79 – 89 г. На нея са заснети афгански студентки от университета в Кабул, където им преподават съветски професори и доценти.

А знаете ли, че по същото време в Н.Р. България се обучаваха стотици афгански студенти и студентки за медици, инженери и пр. Такива бяха приети за обучение из страните от целия социалистически лагер – от солидарност и за братска помощ към бъдещия братски светски Афганистан.

На фотоса се виждат млади, светски облечени нормални жени, с интелигентни, одухотворени лица… Т. н. „съветска окупация“ всъщност дава тласък на модерността в тази страна! За около 10 години присъствие Съветите построяват в Афганистан над 200 светски училища, 2 университета, десетки заводи, образоват и просвещават местното население на поразия! А съпротивата срещу военното им присъствие се организира от САЩ и солидарния Запад, които цяло десетилетие наливат милиарди долари и военна техника на муджахидинска сбирщина от наемници от цял свят, предвождани от… Бин Ладен!

Ето какъв беше Афганистан преди намесата на САЩ!Накрая те и САЩ победиха, а СССР се изтегли. А 20 години по-късно САЩ нахлуха в Афганистан за да ликвидират някогашния си съюзник Осама. И 20 години останаха там, за да „демократизират“ вторично подивялата територия.

Сега ни се втълпява, че днешното изтегляне на САЩ от Афганистан е катастрофа и че Европа ще бъде залята от бежанци и скрити сред тях талибани, плашат ни. Сякаш хората забравиха, че от прогресивна развиваща се страна, под натиска на САЩ Афганистан бе превърнат в най-бедната и жалка държава на планетата и че по-голямата част от „сирийските бежанци“ бяха всъщност афганистанци, бягащи от американското военно присъствие в страната им. Хората в Европа и САЩ май не са наясно, че талибаните не са само местни афганистанци? Болшинството от тях са вкарани и обучени терористи от С. Арабия, от Египет, Алжир, Пакистан и прочие, досущ каквито бяха и „сирийските бунтовници“ и онези от „Ислямска държава“.

Афганистан предиПрез последните дни западната преса бълва лавина от статии за Афганистан.

Неолибералните им медии бият камбаните на тревогата, а нашите медии им подражават със заглавия от типа: „Талибаните завладяха третия по големина град“ (https://m.dnevnik.bg/…/4242388_tretiiat_po_golemina…/); „Талибаните напредват и завладяват втория по-големина афгански град“ (https://btvnovinite.bg/…/talibanite-prevzeha-vtorija-po…), „Талибаните завладяха Кандахар“ (https://dariknews.bg/…/talibanite-prodylzhavat…).

Сякаш всички забравиха, че преди нахлуването на САЩ в Афганистан производството на маков опиум там беше почти 0%, а след тяхната инвазия се покачи до 90% от световното производство на хероин. (https://twitter.com/Lowkey0…/status/1425777096807395336…). Центърът на производството му е афганистанската провинция Хелманд, а само Великобритания имат там над 140 бази с над 10 000 войници.

Афганистан през 60теХората забравиха, че по времето на „съветската окупация“ 79 – 89 г. Афганистан имаше прогресивно и светско правителство и жените бяха свободни (снимката горе, колкото и да не ви се вярва, е от онзи период), преди САЩ да почне да финансира и въоръжава т. нар. муджахидини, за да се бият срещу Съветите, „враговете на демокрацията“. Тогава муджахидините на Осама бин Ладен за САЩ бяха „борци за демокрация“,  а днес същите американци плашат света с тях, вече преоблечени като талибани.

Хората забравиха как дори екшън филма „Рамбо-3“ бе посветен пак на тях и как сериозни западни издания като „Индипендънт“ например възхваляваха Осама Бин Ладен като прогресивен прозападен бъдещ ръководител (https://www.businessinsider.com/1993-independent-article…).

Затова мили безмозъчни борци срещу лошите руски ватенки с всички клишета, които размятате, когато някой вземе да критикува това поредно американско безумие, както и поредния опит на САЩ да използва радикалния ислям като удобна карта… Вие, соросоидни тролове, вземете си задайте най-после някои честни въпроси, вместо да си избивате комплексите с програмиран рев и търсене на скрити ватенки, чекисти и путиноиди по цял ден в интернета. Това няма да ви направи по-успешни, по-големи капиталисти, камо ли пък по-добри хора.

Какъв беше АфганистанА относно американските инвазии за насаждане на демокрация по света, вижте какво се случи с Либия.

От страната с най-висок жизнен стандарт в Африка, тя днес се срина до племенна територия с пазари за роби. Вижте в какво американските бандити превърнаха Йемен, Сирия, Ирак… И после се поинтересувайте колко развита е демокрацията в Саудитска Арабия, основен американски съюзник в района на Близкия Изток. Вижте ислямизацията на Европа. Не го виждате, нали. Още се борите по сигнал срещу невидимото комунистическо зло.

САЩ няма да напуснат Афганистан. Талибаните са там от тяхно име. Още утре ще са в Кабул и сетне ще започнат да дестабилизират страните от бившето съветско пространство в Средна Азия – Таджикистан и Узбекистан. По американска поръчка, разбира се, а крайната цел е дестабилизацията на Русия. Както и задръстването на Европа с афгански мигранти, за да е по-малко боеспособна и по-покорна на Вашингтон.

Пею Благов, Skandalno.net

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *