Ето кои хора НЕ могат да се разболеят от Коронавирус!

Ето кои хора НЕ могат да се разболеят от Коронавирус!

Коронавирусът е много чувствителен към интерфероновия статус на човека и хората с големи количества интерферон в организма могат да не се заразят от инфекцията, смята директорът на руския институт „Гамалея“ Александър Гинцбург.

Интерферонът е съставен от противовирусни белтъчни молекули.

По мнението на учения за профилактиката на COVID-19 е полезен не самият интерферон, а неговият индуктор, тъй като самият интерферон лесно се разлага и е токсичен, съобщава Дир.БГ

„Това е много мощен препарат, който действа локално. Ако бъде въведен, започват да окапват косите, като при химиотерапия. А трябва да се въведе индукторът на интерферона. Това се постига с лекарствата кагоцел и полиоксидоний. Аз лично ги приемам 2-3 пъти годишно“, пояснява ученият.

Гинцбург отбеляза, че ако в началото на пандемията руснаците са приемали индукторите на интерферона, то тогава заболеваемостта е било възможно да бъде по-ниска с 20-30 процента.

Освен това той съобщи, че ваксината не действа ефикасно при хората, страдащи от алкохолизъм и наркомания и при тези, които взимат цитостатици.