Ген. Стефан Янев: Ще бъдем безмилостни към кражбите на Борисов и ГЕРБ! Отиват на съд!

Ген. Стефан Янев: Ще бъдем безмилостни към кражбите на Борисов и ГЕРБ!

Генерал Стефан Янев заема поста на премиер на страната още от утре!

Ген. Стефан Янев повежда още от утре служебния кабинет, сформиран от президента Румен Радев. Той ще заеме поста министър-председател на държавата до предстоящите парламентарни избори на 11 юли.

Ген. Стефан Янев твърд – кабинетът започва разследване на корупцията

Както вече стана ясно от самия държавен глава, една от основните цели и задачи на служебното правителство ще бъде щателно и безкомпромисно разследване на корупционните сделки и кражбите за милиони на бившия премиер Бойко Борисов и партията му.

„Ще бъдем безмилостни към злоупотребите на предишната власт, разграбила България. Това са престъпления, чието наказание се измерва само със строг затвор в продължение на десетки години. Ще изискаме и възвръщането на заграбеното“, категоричен е служебният премиер Стефан Янев.

Мнението му се припокрива на 100 процента с това на президента Радев, който отказва да се примири с колосалните суми пари, заграбени от българския народ. С милиардите, присвоявани от саниране, магистрали и проекти, в течение на години.

Докато народът тъне в мизерия. А народните представители системно отказват да преразгледат дори нищожните пенсии, обричащи на глад собствените ни родители, баби и дядовци.

„Проверките и разследването на досегашните управници ще започне още от утре, от първия работен ден на служебния кабинет“, гарантира ген. Стефан Янев.

Както вече знаем, генерал Янев е военен от цели 31 години. А от 2017-та година до ден днешен е в ролята на секретар на Румен Радев по сигурността и отбраната.

Стефан Янев беше и вицепремиер и министър на отбраната по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Той отговаряше пряко за организацията и провеждането на изборите през 2017-та година.

Генерал Янев е на 60 години и е родом от град Поповица, близо до Пловдив. Семеен, баща на две деца, Стефан Янев владее отлично немски, руски и английски език, предава dnevnik.bg.

Днес, след официалното обявяване на служебния кабинет на Румен Радев, в мрежата заваляха хиляди одобрителни коментари от потребителите. Българите поздравяват държавния глава за перфектния избор на кабинет.

Разбира се, от другата страна са поддръжниците на Борисов и ГЕРБ, които нададоха вой до небето, но за всенародна радост, вече няма кой да ги чуе. Честито, българи и напред до победата над мафията!

Източник: Портал 21