Йорданка Фандъкова: Децата под 3 г. не са ми приоритет!

Йорданка Фандъкова: Децата под 3 г. не са ми приоритет!

Йорданка Фандъкова сама се закопа и тръгна към окончателния изход от властта.

Кметицата от ГЕРБ най-нагло заяви, че децата под 3 години не са приоритет на общинската управа в София, предаде репортер на Narod.bg.

Самоковската учителка по руски направи скандалното признание по време на проверка на извънредно строителството на нови детски градини. Целта била да следи работата на строителите. Извънредните инспекции на Фандъкова идват, след като миналата седмица общинарите се скараха заради недостига на места в градините.

„Както ви обещах, всяка седмица ще проверявам как върви строителството на детски градини във всички райони“, опита да замаже гафа Фандъкова при инспекция на строяща се градина на бул. „Александър Пушкин“.

Тя констатира, че район „Витоша“ е от районите с най-голям недостиг на места в забавачки. „В момента се строи нова детска градина на мястото на стара сграда, построена преди 80 години. Новият проект е за пет групи. Детската градина се строи в срок, децата трябва да влязат в нея май догодина“, обясни кметът.

Фандъкова каза, че в „Манастирски ливади“ в момента се извършва събарянето на стара сграда, на мястото, на която ще бъдат издигнати градина и училища. Кметът се закани и там да провери как вървят дейностите без предупреждение.

Относно организираните протести на родителите с неприети над 10 000 деца Фандъкова вдигна рамене, че ги разбира. През 2007 г. детските градини и ясли са се посещавали от под 34 хиляди деца, днес те са около 44 хиляди. В момента общината строи 16 сгради на детски градини, а до края на годината ще започне и изграждането на още 25, хвърли поредното си празно обещание даскалицата.

Нека си припомним и това: Анжела Димчева, ГЕРБ-СДС: Не може селяндури да се тълпят безнаказано в София и да пречат на кореняците