Коварният план на Владимир Путин: Ето как смята да управлява до 2036

Коварният план на Владимир Путин: Ето как смята да управлява до 2036

Владимир Путин – шпионин, хокеист, джудист, моторист, православен християнин и президент на Русия. Вече над 20 г. той управлява най-голямата по площ държава в света, а личността му е почти митологична.

През последните две десетилетия руският лидер консолидира властта си, като трансформира съдилища, медии и други управленски институции, за да обслужват неговите интереси, пишат западни издания, пише 24 часа.

Той харчи щедро за военните, забранява или затваря опозиционни политици и журналисти и култивира подкрепа от десни, националистически групи. Той промени руската конституция, за да може да остане на власт до 2036 г., може би дори повече. Той се опита да спре несъгласието срещу своите политики, като поиска ограничаването на свободата на словото в интернет.

Поради политическото си дълголетие Путин е видял петима президенти на САЩ да идват на власт и четирима да си отиват. През това време между Москва и Вашингтон имаше сътрудничество в областта на търговията, ядрените договори и договорите за балистични ракети, борбата с тероризма и др. Имаше и рязко разминаване – относно правата на човека, войните в Афганистан, Ирак и Сирия и върховенството на закон.

В страната си обаче Путин е идол. Това показват и проучвания – според неправителствения социологически център “Левада” одобрението за Путин не е падало под 33%, а през годините е достигало и до 89%.

През януари 2022 г. то е отново високо – 69%.За личния му живот не се знае много, пази го ревниво. Роден е през 1952 г. в Ленинград. Негови познати разказват, че е имал трудно детство. Родителите му не били от интелигенцията. Като дете е живял в комунално жилище заедно с още няколко семейства. Израснал е по улиците и често се е замесвал доброволно в кавги и боеве, макар той самият да е бил по-дребен от връстниците си. Години по-късно, когато е вече на власт, казва, че “когато битката е неизбежна, трябва да нанесеш първия удар”.

Един от популярните факти за Путин е черният му колан по джудо. “Любовта му към бойните изкуства – първоначално бокс, после самбо и накрая джудо, идва от ранните му години, когато е живял според законите на джунглата”, пише за него “Оупън демокраси”.Руският лидер следва право в Ленинградския държавен университет. След това отдава 15 г. на КГБ като шпионин. Шест от тези години прекарва в Германия.

Пенсионира се през 1990 г. и се връща в Русия. През следващите години сменя няколко позиции, като бързо се изкачва нагоре във властта. През юли 1998 г. е назначен за директор на Националната служба за сигурност лично от президента Борис Елцин. Две седмици по-късно става премиер.

На 31 декември 1999 г. Елцин изненадващо подава оставка и избира Путин за свой наследник.Светът от години обсъжда и темата за външния вид на руския лидер. Според някои той е пристрастен към козметичните процедури, благодарение на които, вместо да остарява, се подмладява. Подозират го, че си слага ботокс.

За разлика от хобитата си, Путин не обича да демонстрира любовния си живот. Кои са жените до него и броят на децата му са теми, които дори опозиционните медии в Русия не си позволяват да коментират.Единствената жена, с която е бил открито, е бившата му съпруга Людмила Путина, с която се развежда след 30-годишен брак. Двамата се срещат в началото на 80-те, когато тя работила като стюардеса.

Двойката има дъщери, за които Путин не обича да говори. И двете са уважавани и високо в йерархията на професиите си, но не участват в политическия живот на страната. Родени са през 80-те, когато баща им е бил агент на КГБ. Някои медии твърдят, че Путин има и близначки от любовница. Години наред клюките отреждат тази роля на бившата гимнастичка Алина Кабаева, която е 31 години по-млада от него.

Източник: https://miastoto.bg7.eu/