„Малко хора знаят за това“: защо руснаците не кандидатстват за обезщетения

„Малко хора знаят за това“: защо руснаците не кандидатстват за обезщетения

Много руснаци могат и имат право да искат пари от държавата, но те не използват различни мерки за социална подкрепа, тъй като не знаят за тях.

Големите семейства, живеещи в селото, биха могли да искат пари за трактор, хората, които претърпяват загуба – надбавка за погребение, тези със заплата под издръжката – материална помощ. E-novini разказва за най-непопулярните плащания в Русия.

Пандемията от коронавирус през 2020 г. принуди руснаците да търсят помощ от държавата по-често по отношение на тъжната позиция на разходите – погребенията. Малко хора са знаели, че в случай на загуба могат да получат надбавка за погребение на роднина. Миналата година обаче те започнаха да кандидатстват по-често за тези плащания, каза пред Gazeta.Ru адвокатът от съда Юрий Капштик.

„Тази помощ се издава в случай на лечение в рамките на шест месеца от датата на погребението. По правило тази мярка се използваше зле, тъй като агентите винаги вземат нещата в свои ръце, които просто не позволяват на близките на починалия да се опомнят и да разберат как държавата може да им помогне. През 2020 г. обаче хората започнаха да кандидатстват за плащания по-често “, каза адвокатът.

В съответствие със закона за погребението надбавката за погребение е 6 424 рубли. За това или на Пенсионния фонд, или на териториалните органи на изпълнителната власт се предоставят документи, потвърждаващи факта на смъртта, и данните, на които трябва да се прехвърли помощта.

Засиленият интерес на руските граждани към плащания за погребение беше потвърден от Марина Буянова, професор в катедрата по трудово право на Националния изследователски университет Висше училище по икономика , юрист по трудови спорове и практика на изплащане на обезщетения.

„2020 г. ме накара да си спомня такава мярка за подкрепа като надбавка за погребение. Нещо повече, държавата е готова да организира погребение за своя сметка. В такива случаи всичко се прави много бюджетно, но с високо качество – покойникът е подготвен за погребение в моргата, доставен е до гробището и е снабден с ковчег. Дори погребението се провежда. Но мнозина не знаят за това и предпочитат да погребват роднините си, както е необходимо ”


Публикувана

в

Тема: