img
Home / България / Мангъров за държавните болници: Ако шеф има стабилен гръб, може да прави каквото си иска докато не го хванат

Мангъров за държавните болници: Ако шеф има стабилен гръб, може да прави каквото си иска докато не го хванат

/
/
/
535 Views

Доц. Атанас Мангъров разкри, че не е запознат в детайли със случая с правителствената болница „Лозенец“, за който обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

„Не съм запознат в детайли със случая. Нещата при нас са така, че шефът на една държавна болница е като феодал, който се назначава там свише и всички конкурси, които се правят, са начин да се назначи човекът, който искаме да бъде назначен.

Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна болница. И обратното – мечтата на всеки шеф на частна болница е да има всички облаги на шеф на държавна. Какво е станало точно аз не мога да коментирам. Това са неща, които трябва да се уточнят.

При тези търговски дружества, в които са превърнати нашите болници, се създава възможност този, който е начело на дадено търговско дружество, независимо, че има Надзорен съвет, да не бъде контролиран.

Този Надзорен съвет си получава заплатите от тези, които надзирава. Контрол няма. И ако човек има стабилен гръб може да си прави каквото си иска докато не го хванат. И един такъв шеф на болница, който се държи като феодал, на практика той може да си прави каквото си иска с хората, които са му подчинени“, каза той в ефира на „Нова телевизия“.

„Това е една от причините по време на всичко това, което стана през миналата година, да имаше толкова малко гласове срещу мерките. Въпреки че много хора от медицинското съсловие бяха наясно какво се случва, но всички си мълчаха, защото всеки се страхуваше, че ако си отвори устата и каже нещо различно от официалната линия ще получи удар“, обясни още специалистът.

Нова тв

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *