Монах предсказа ужасно бъдеще за целия свят

Монах предсказа ужасно бъдеще за целия свят

Стефан Карулски, сръбски схима-архимандрит, предсказа ужасен хаос в началото на двадесет и първи век.

Монахът каза, че в близко бъдеще потопът ще преобърне целия свят. САЩ ще загинат и Русия ще бъде изправена пред немислима трансформация, пише БЛИЦ.

Най-старите старейшини са оставили след себе си много пророчества. Много от тях изглеждат причудливи и неразбираеми за съвременниците. С течение на годините обаче тяхното значение стана ясно и прогнозите се сбъднаха.

Схима-архимандрит Стефан Карулски е роден през 1922 г. и умира през 2001 г. Когато бил още малък, отишъл в манастир, разположен в Сърбия, там бил послушник. Отишъл на Атон пеша от Сърбия през 50-те години. Прекарва по-голямата част от живота си в Карула (почти 40 години). Водел строг аскетичен начин на живот, цяла Гърция знаела за него. Хиляди хора се обръщали към него за съвет и помощ.

Нашествие на демони

Стефан КарулскиМонахът неведнъж споменава, че Богородица и демони са му се явявали във видения. И в един момент той осъзнал, че е способен да гадае и предсказва. Демоните често били негови гости.

„Отначало се страхувах от тях. И тогава си помислих: имам кръст, това е моята клетка. Защо ходят тук? И сега виждам: четиридесет демона слизат при мен от планината. Например, както в иконите на Страшния съд, виждам: огън от устата, горящи очи. И те идват при мен. Скрих се и си помислих: нека се приближат “. Когато демоните се приближили, отец Стефан започнал да ги кръщава.

„Бягат от кръста, ядосват се и викат:„ Проклети монаси, вие искате да заемете нашето място! В крайна сметка, понякога дори демонът умира … Какъв е общият смисъл на живота на човека? Да спечели святост, така че светите души на хората да заемат мястото на падналите ангели, паднали на Господния трон. Демоните са предатели, те се обърнаха от Бог и извикаха на подвижника: вие искате да заемете нашето място!”

Ако човек поеме по грешен път, демоните веднага ще се опитат да направят всичко възможно, за да го присъединят към своята „партия“. Така до края на дните те ще се намесват, съблазняват и съблазняват.

Прогнози

Много от неговите прогнози и индикации се помнят и до днес. Едната е стряскаща визия за бъдещето на САЩ и Русия. Според него целият свят в началото на 21 век ще се изправи срещу водната стихия. Което ще промени коренно живота на Земята в продължение на много години напред.

Неговите прогнози съвпадат с пророчествата на Ванга и Нострадамус, че САЩ ще страдат от тежко наводнение. Много градове ще отидат под вода. За да бъдат спасени, хората ще бъдат принудени да се преместят в други страни. „Америка скоро ще рухне“ и бежанците ще напълнят Русия и Сърбия.
Бедствието ще засегне цялото човечество и хората ще се занимават основно с натурално земеделие. Това е единственият начин да се запасите с храна и да оцелеете. Светът ще бъде обхванат от глад и разруха.

„Америка е на път да рухне. Ще изчезне ужасно, напълно. Американците ще избягат, ще се опитат да избягат в Русия и Сърбия “, прогнозира монах Стефан.

Човечеството обаче ще се адаптира към това, броят на мъртвите, изчезналите хора от лицето на Земята не се споменава. Ванга споделя подобна прогноза.

Той вярвал, че в близко бъдеще Америка ще бъде покрита от „кървав дъжд“, както и от локални въоръжени конфликти, не е предвидена глобална война. В същото време той подчертава, че борбата срещу „новата инфекция“ ще продължи достатъчно дълго. Човечеството обаче ще може да преодолее всичко. Въпреки опустошителните катаклизми, Русия ще издържи и ще стане суперсила.