Нешка Робева на 75: Гимнастиката вече не създава личности, а кифли с дантелки и финтифлюшки

Нешка Робева на 75: Гимнастиката вече не създава личности

Вчера голямата Нешка Робева навърши 75 години. По този повод Венета Георгиева от „Преди обед“ се срещна с легендарната треньорка.

„Много битки можех да пропусна, повечето бяха напразни… Всичко, което Ванга ми предсказа, се случи. Само едно нещо не се случи, но то беше по мое решение. Няма да казвам какво… 75 години са много време за тази земна дрешка, каквато е нашето тяло.

В същото време за учене и придобиване на опит 75 години са нищо. В този живот много неща не научих. Основното, което не научих, е как да се предпазвам от хората, как да ги разпознавам“ – сподели Нешка Робева.

Тя призна, че гимнастиката вече не е спортът, който е харесвала.

„Някакви кифли се носят, мамите ги харесват, има дантелки и финтифлюшки, но истинският спорт, който създава личности, вече не го виждам. Съжалявам“ – коментира откровено Нешка Робева.

„Сега живея сама и установявам, че това ми харесва. Отчитам, че не съм общителен човек. На младини бях срамежлива, а хората го тълкуваха като надменност, обиждаха се“ – сподели легендарната треньорка в „Преди обед“.

„Чешитка е! Може да те ядоса внезапно, да те накара да спориш, но винаги имаш респект към нея. Труден характер, но безспорен“ – коментира за нея Георги Тошев, творчески директор на предаването.

Източник: LadyZone