img
Home / Свят / Путин: Славянската писменост дойде в Русия от македонската земя

Путин: Славянската писменост дойде в Русия от македонската земя

/
/
/
534 Views

Президентът на Русия отправи послание, от което става какво мисли за днешния празник. еститим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се чества като държавен празник.

“Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя – Владимир Путин”, пише в туит на посолството на Русия в Скопие.

“Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския. Трудно е да си представим много от най-големите богатства на световната литература без писмеността, която ползваме, благодарение на солунските братя”, се казва в втора публикация на руското посолство в РС Македония, пише БГНЕС.

Публикацията предизвика множество реакции, вариращи от благодарност към „братския руски народ”, че „винаги е на правилната историческа страна”, до призив за признаване независимостта на църквата и подигравателни постове относно „татарите” и „българите, които се държат като бивша ревнива приятелка”.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *