img
Home / България / Радев: Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата, записите и 700 млн. за хазарта

Радев: Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата, записите и 700 млн. за хазарта

/
/
/
536 Views

Всеки сигнал за подслушване трябва да бъде проверен.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е неизбежността за някои кадрови промени“, обясни президентът.

По повод твърденията на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбита руска шпионска мрежа, държавният глава заяви следното:

„Къде бяха критиците, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна не един, а пет български офицери, да бъдат пробити от чужди служби. Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева за „Турски поток”. 10 години премиерът Борисов забатачи безнадежно интеркоректора в Гърция и сега нямаме диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 10 милиона изтеглени кеш от Васил Божков“.

„Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема – да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на моралния му позор. Виждате резултата от това, че избраха второто“, посочи Радев.

Държавният глава отговори и на твърденията, че служебният кабинет е предизборния му щаб:

„Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи пороци“.

„Можем да говорим 20 минути още какво не направиха българските служби. Защо останаха слепи и глухи за шкафчетата, записите и 700 милиона за хазарта“, запита Радев.

Той отново подчерта, че всеки сигнал трябва да бъде проверен.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *