Рамзан Кадиров: Можем да превземем Киев за часове, но не искаме да има жертви

Рамзан Кадиров: Можем да превземем Киев за часове но не искаме да има жертви

„Шокирани сме, че украинците имат толкова много оръжия и сега нямаме желание да се бием срещу Украйна“.

Това заявява чеченският лидер Рамзан Кадиров във видеообръщение. Той се смята за един от най-близките до Путин.

Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин, Рамзан Кадиров потвърди разполагането на чеченски бойци в Украйна, съобщи „Дарик“.

Чеченският лидер добави, че за тях не е проблем да превземат градове като Киев и Харков, но задачата е да избегнат загуби и да изпълнят операцията внимателно. Според Кадиров Путин е взел правилно решение, защото, по думите му, „не иска други държави да атакуват Русия от Украйна“.

Лидерът на Чечения призова също украинците да свалят от власт своите управляващи и добави, че ще унищожава всякакви чеченски части, които се бият на страната на украинската армия.

„Шокиран съм от оръжията, с които разполагат украинците. Нямаме желание да воюваме с Украйна и нейния народ“, заяви Кадиров.

По-рано украински медии съобщиха, че въоръжените сили на Украйна са унищожили елитен конвой от чеченски военни от най-елитната част на Рамзан Кадиров. Украинските медии твърдят, че по време на битката в Гостомел край Киев загива Магомед Тушаев, ръководител на 141-ви моторизиран полк от гвардията на Кадиров, съобщава Новий канал.

Информацията не е официално потвърдена украински власти, а Кадиров показа клип в ютуб, че говори с него по телефона. Снимка не е пратил, защото е тъмно.

Лидерът Кадиров обаче заяви, че това не е вярно и показа видео в ютуб, че води телефонен разговор. Той не праща снимка, защото там, където е било тъмно.

Информацията за смъртта на Магомед Тушаев се съобщава и от лидера на украинските националисти Евгений Карасп, който участва в отбраната на Киев.

„Очаквайте скоро много видеоклипове. Рамзан, очакват те много изненади))))))“, посочва Олексий Гончаренко.

Информацията се съобщава от много украински медии през целия ден.

Телеграм каналът „Оперативни въоръжени сили на Украйна“: „Най-елитната дивизия на Кадиров. Информацията, че колоната е разбита, е потвърдена от руски пленник.“

Националната гвардия на Чечня – това е една от най-елитните единици на Путин и Кадиров.

Кадър Грозный-информ