Разсекретиха предсказанието на Нострадамус за Третата Световна Война

Разсекретиха предсказанието на Нострадамус за Третата Световна Война

Изследователите са открили в катрените на Нострадамус споменаване на разгръщането на третата световна война от страните.

Средновековният предсказател описва предстоящи събития, които биха довели до началото на мащабен военен конфликт между страните. Учените са изследвали друг катрен, написан от средновековен гадател, и са открили редове, които вероятно показват началото на глобалните събития.

Така например те откриха в пророчеството на Нострадамус индикация, че инициаторът на Третата световна война ще бъде определен „източен крал“, узурпиращ властта в Европа. Освен това Нострадамус на два пъти споменава тези събития в своите пророчества, но както обикновено не посочва конкретни дати.

Нострадамус в катрените разкрива важна верига от събития, която възниква в момента, когато на Земята настъпи катаклизъм, провокиран от космическо тяло, приближаващо се към Земята. Когато това се случи, цяла Европа ще бъде нападната от китайско-източната армия.

За съжаление изследователите не откриха други улики, които хвърлят светлина върху обезпокоителните пророчества на Нострадамус и дават и най-малка представа за какво говорят. По времето, когато Нострадамус е живял, визията за света е била съвсем различна, например Русия не се е смятала за източна държава и е принадлежала на северните сили.

Четириъгълниците на средновековния гадател са толкова сложни, че е почти невъзможно да ги разгадаем, въпреки „армията“ от тълкуватели, които твърдят, че са успели да го направят. Често се случва, че само след настъпването на дадено събитие изследователите го откриват в описанията на гадателя. Това обаче важи не само за Нострадамус, но и за Ванга, Месинг и други предсказатели.

Източник: Esoreiter