Румен Петков попиля Борисов: Този човек е българоубиец! Отговорен е за смъртта на 60 000

Румен Петков попиля Борисов: Този човек е българоубиец! Отговорен е за смъртта на 60 000

Румен Петков попиля премиера Бойко Борисов, без да му мигне окото!

Бившият вътрешен министър и настоящ член на АБВ Румен Петков попиля премиера Бойко Борисов като му отправи най-страшното обвинение – обвинение в убийство.

Според Петков настоящият министър-председател, който яростно драпа за четвърти мандат, спокойно може да бъде наречен Българоубиец, разбра Е-новини. А престъплението, за което е длъжен да отговаря, е смъртта на близо 60 000 българи.

„Тези хора, всички тези хора, си отидоха без време именно заради техния „премиер“ Бойко Борисов. Той, който напълно съзнателно остави държавата и народа на самотек, обричайки го на физическа гибел. Как ще обясни той фактите, а те са, че миналата година починалите в България са с цели 18 000 повече от предходната. И не, тези 18 000 не са жертви на Covid-19, както му е угодно да разправя.

Тези хора, много повече от половината от тези хора, загинаха от липса на грижи, от калпавата и проядена здравна система, от пълното безхаберие на така наречената власт и здравеопазване. Хора умират на улицата, в коридорите и по стълбите на болниците, а той седнал да се бие в гърдите и с дебилско упорство да си кара джипката… И да ни показва, видиш ли, колко бил построил и направил. Ние дебили ли сме бе, Борисов?! За дебили ли ги смяташ българите“, гневи се Румен Петков.

Той е категоричен, че Борисов и членовете на НОЩ са напълно неадекватни в налагането на мерките против пандемията вече повече от година. И продължават да упорстват, да си разиграват кончето, без пет пари да дават ни за физическото, ни за психическо оцеляване на народа, пише Портал-21.

„60 000 българи си отидоха от сърдечни заболявания – няма кой да ги погледне, кой да им обърне внимание. Всичко е Ковид, други болести няма. Къде са изолираните болници за коронавируса, но и тези, в които хората да се лекуват от хроничните си болежки – няма ги, всичко е леш“, коментира Румен Петков.

Лично той настояваше за проверка на ваксините и последиците от тях, след като много хора получиха тежки увреждания, сред тях имаше и десетки починали. Тази информация обаче остана скрита за страната, никой никъде не я оповести.

„Защо медиите мълчат? Защо правителството мълчи? Защо уж експертите от НОЩ си трая?! Защото така е удобно. Защото всичко, което правят, от разхлабването до затягането на мерките, е прецизно съобразено с изборите и личната им изгода. Време е това да спре! Време е да изхвърлим отпадъка“, бесен е Румен Петков.