Румен Радев: Русия удари България заради Борисов! Лично се заемам да поправя това!

Румен Радев: Русия удари България заради Борисов! Лично се заемам да поправя това!

Румен Радев е категоричен, че няма да позволи нищо да застраши приятелството между два братски народа!

Президентът Румен Радев приема за нормален ответния удар на Русия срещу България. Той не е атака, а защитна реакция. Става дума за изгонения днес български дипломат – посланика Атанас Кръстин.

Румен Радев бесен от глупостта на бившите управници

Както вече стана ясно, той е получил нота, връчена му в руското министерство, в която пише, че е обявен за персона нон грата.

В писмото от руска страна се посочва още, че действията им са следствие на с нищо немотивираното решение на българските власти да изгонят руски дипломат от България през април. Всъщност това беше вторият руски дипломат, който напусна страната ни, пише mediapool.bg.

„Ударът на Русия срещу нас е съвсем адекватен от тяхна гледна точка, ние също бихме постъпили така. Владимир Путин се защитава, той не напада. Това, което се случи сега, е по вина на решенията на бившия премиер Бойко Борисов. Доволни ли са?!

Вражда, конфликт с Русия, е най-лошото, което може да сполети родината ни. Лично аз ще се заема това да не се случи, а отношенията между двата братски народа да останат такива, каквито са били винаги – мирни и приятелски“, категоричен е Румен Радев.

Както той, така и служебният премиер ген. Стефан Янев, ще проведат редица срещи с руския посланик и самия президент Путин, за да гарантират възвръщането на добрия тон и диалога.

Те смятат да наблегнат и на бъдещото тясно сътрудничество между двете страни в областта на туризма и енергетиката.

Източник: Портал 21