img
Home / Лична драма / Руски войник спасява бебе по време на клането в Беслан. 18 години по-късно двамата се виждат/Снимки/

Руски войник спасява бебе по време на клането в Беслан. 18 години по-късно двамата се виждат/Снимки/

/
/
/
591 Views

Преди 18 години войник от руските специални части (Спецназ) спасява бебенце по време на клането в Беслан. След 18 години бебенцето пораства, завършва гимназия и поканва войникът който я е спасил на бала си !!!

Терористичният акт в град Беслан на Република Северна Осетия, Руска федерация е извършен в първите дни на септември 2004 година. Събитието е познато като „Трагедията в Беслан“.

Порасналото вече момиченце, намира и кани своя спасител на абитуриентския си бал

Той е дело на чеченски терористи, които превземат местно училище и задържат като заложници най-малко 1200 възрастни и деца. След двудневни преговори, руски специални части щурмуват сградата. По време на акта и спасителната операция умират над 300 от заложниците.

Терористичният акт в Беслан започва на 1 септември 2004 г., когато въоръжени сепаратистки чеченски терористи взимат като заложници стотици деца и възрастни в Първо училище в Беслан по време на Втората чеченска война.

На 3 септември, 3 дни след началото на обсадата, експлозия в училището, избухнала без обясними причини, предизвиква паника сред децата и похитителите започват да ги обстрелват. Руските специални сили се намесват хаотично. Според официалните данни са убити 344 цивилни, от които 186 деца.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *