img
Home / Свят / Учен представи изобретение срещу разпространението на коронавирус (ВИДЕО)

Учен представи изобретение срещу разпространението на коронавирус (ВИДЕО)

/
/
/
128 Views

Красноярец, заедно с дъщеря си, изобретил и тествал просто устройство, което помага да се отърве от навика да докосва лицето му и по този начин да намали заплахата от коронавирусна инфекция.

Денис Семьонов, служител на Института по биофизика на СО РАН в Красноярск, кандидат на биологичните науки, разказа пред Newslab за своето изобретение, което всеки може да направи. Това е обикновен цилиндър, изработен от пластмасова бутилка, който приляга над ръката близо до лакътя и по този начин блокира гънката – с такава лакътна подложка няма да можете да достигнете лицето си.

„Преди две седмици с дъщеря ми изобретихме просто устройство, което решава труден проблем: да спрете да докосвате лицето си. Факт е, че докато не виждаме голям брой хора, които кашлят наоколо, основният начин за разпространение на коронавирус е контакт със заразена повърхност и по-нататъшно пренасяне на вируса в лигавиците (очите, носа или устата) със собствената ни ръка . Нашето решение е толкова просто за производство, че бихме искали да разпространим информация за него “, обяснява Денис Семьонов.

Ученият от Красноярск също добавя, че устройството може да се носи през цялото време или да се използва само за практикуване на полезно умение. Нов здравословен навик се формира за по-малко от ден, казва Красноярск.

 

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *