„Възраждане” с позиция за скандиранията на Шипка: Търпението на народа се изчерпва

„Възраждане” с позиция за скандиранията на Шипка: Търпението на народа се изчерпва

Единственото знаме, което „Възраждане” вее, е българското знаме. Това заявиха в своя позиция от партията във връзка със скандиранията по време на честването на 3-ти март на връх Шипка.

„Възраждане” не вее чужди флагове. Няма членове с двойно гражданство, няма членове чужди граждани, не слага чужди флагове в профилите на своите членове в социалните мрежи. „Възраждане” работи единствено за българския национален интерес.

Партията не одобрява не само на националния празник, но и на който и да е официален български празник, намесването на злободневни политически отношения, нямащи нищо общо с българската национална памет и българската история. За съжаление обаче това, за което ние от „Възраждане” предупреждавахме, започна вече да се случва, пише още в позицията.

От партията смятат, че с цялостната си политика българското правителство доведе до това, че в рамките на няколко месеца изключително тежко раздели и поляризира българското общество.

„Пропастта между правителството и българския народ е огромна и все по-голяма започва да става. Правителството е неспособно да чуе и разбере народа си. В резултат на това не бива да се учудваме, че не само на Шипка, където са загинали за българската свобода български опълченци и руски войници, се скандира „Оставка“ по адрес на българския министър-председател. Търпението на българския народ се изчерпва и той изразява това, което мисли, както и където прецени”, пишат още от „Възраждане”.

От там припомнят, че през изминалите години никога досега на Шипка не е имало толкова голям брой руски знамена, държани в ръце от български граждани.

„Това говори, че антируската пропаганда, която се води в страната ни, от страна на българоезичните либерални медии и проамериканските партии и политици, има обратно действие и изнервя хората.Ще ви припомним мъдрата българска поговорка:

„Който сее ветрове, ще жъне бури”. Националният ни празник е за да почете паметта на загиналите за свободата ни.Не го осквернявайте с безпочвени обвинения към „Възраждане”, завършват своята позиция от партията.


Публикувана

в

Тема: