Вера Кочовска: Всички болести са от греховете ни, които удрят, за жалост и по децата. И по децата на техните деца..

Вера Кочовска: Всички болести са от греховете ни

Историята на живота на Вера Кочовска е низ от странни случки и събития. Баща ѝ умира, когато е била малка, след което момичето постъпва в дома за сираци в Кочериново.

Едва на 12 години претърпява тежка автомобилна злополука и лежи два месеца в кома. После цяла година е в гипсово корито. По време на клиничната си смърт детето наблюдава себе си отгоре, преминава през дълъг бял тунел и попада в ослепително красив свят, където среща душите на близките си, както и на непознати същества от светлина.

След като идва в съзнание, започва да вижда вътрешните органи на хората. По-късно открива, че може да чете мисли и да чува какво ще се случи в бъдеще, а очите ѝ от кафяви стават теменуженосини. По-късно започва да предсказва бъдещи събития, помага при здравословни проблеми, насочва болните към подходящ лекар.

През годините е изследвана неколкократно, но необикновените способности на феномена остават неразгадани. Проф. Йошио Мичи от Токио обаче успява да регистрира с компютър нейната аура, а през 2004 г. руският проф. Андрей Брюховецки документира уникалните способности на българката чрез магнитнорезонансни томографски снимки. Апаратурата запечатва светещо поле в областта на очите и отзад на тила ѝ. Светлината е силна, напомня ореола на светците. Структурата, която апаратът отчита, е извън тялото, но има същата плътност.

Да се добереш до Вера Кочовска, беше почти невъзможно, помни Е-новини

Опашката от очакващите да бъдат приети винаги бе огромна. Повечето от търпеливо пазещите реда си са най-обикновени хора, надяващи се на помощта ѝ, най-често закъсали със здравето. Те търсят от нея спасителен лек и съвет за заболели деца и свидни родственици. Търсят я всякакви – млади и стари, богати и бедни духом, вярващи и невярващи, здрави, болни за пари бизнесмени, болни за власт политически мъже. Обаче кой и кога да влезе при нея, решава само тя.

Характерът ѝ е чепат, не търпи никакви възражения. Невъзможно е някой да я накара да стори каквото и да е, ако е против волята ѝ. Горда и властна като горгона, тя не цепи на никого басма – отпращала е известни бизнесменки, отказвала е срещи със съпруги, които вкъщи командват партийни лидери, чакали са я, без да я дочакат…

От феноменалните българки само Кочовска приживе имаше заслужено официално признание.

Тя бе отличена с Почетен знак на президента, връчен ѝ през 2006-а за изключителните ѝ постижения като народен лечител, за нейната благотворителност и за помощта, която оказва на нуждаещите се хора. Все неща, за които тя никак не обича да говори.

Бе първа след леля Ванга по популярност, за разлика от Преподобна Стойна, която приживе е била известна предимно из трите дяла на Македония – Пиринска, Вардарска и Егейска. А възможностите на Слава Севрюкова, докато душата ѝ е дишала в България, са били обществена тайна, но много далеч от официалната публичност.

Вера вярваше в човешкото у човека, тя лекуваше снагата, но подобно на Преподобна Стойна, даваше знак към болния и към неговите близки, че душата му е болна. Че всички болести са от греховете ни, които удрят, за жалост, и по децата. И по децата на техните деца. Това пише за нея изследователят на живота ѝ Румен Леонидов.

Вера всъщност е служителка на Бога и работи за него, като използва лечебната сила на неговата любов.

Вера Кочовска бе разгневеният ангел, наказан да ни помага в момент, когато все повече българи не искат да бъдат българи. И които в тежките си изпитания най обичат да мразят. Ванга се изтощи и я прибраха. Но Вера я оставиха да гърми с гръмкия си глас, да тръби с йерихонската си тръба, че Содом и Гомор не са приказки от сънищата на някой пиян до калимавката си свещеник, а част от сбъдналата се история, част от религията да вярваме, че не сме случаен плод, а предсказуемо прозрение на Световния разум, пише Леонидов.

Вера бе доверено лице на Вярата и доказателство, че Земята е провинциална планета в общия ред на космическия парад.

Всичките конкретни свидетелства за нейните свръхчовешки способности са събрани и описани в книгите, посветени на нея. Ето едно от тях. През 2001 г. Вера решително се обявява против войната в Ирак. Не заради жал по Саддам, а защото „Ирак е земя на древни цивилизации и световен енергиен център“. В интервюто, което дава по този повод, тя твърди, че в най-скоро време САЩ ще получат знак отгоре, че не трябва да започват поредната война. Че предупреждението свише ще дойде с гръм и трясък и ще разтърси цяла Америка.

Интервюто е взето на 1 февруари 2003 г., между 13:30 и 14 ч. – броени часове преди да стане трагедията с космическата совалка „Колумбия“, която се разпадна при повторното си навлизане в атмосферата и целият ѝ седемчленен екипаж загина. В същото интервю Вера споменава, че ѝ се явяват имената Тексас и Палестина, чийто смисъл е абсолютно неясен за присъстващите журналисти. Совалката обаче се разбива над градчето Палестина в щата Тексас.

Вера може би е знаела още много неща, но не всичко ѝ бе разрешено да съобщава.

Източник: TRG