Владимир Путин: Русия ще направи България силна и защитена, ако излезе от НАТО!

Владимир Путин: Русия ще направи България силна и защитена

Владимир Путин гарантира закрила, подкрепа и икономически отношения със страните, напуснали НАТО!

Ако излезете от НАТО не бива да се тревожите за нищо. Ще получите цялата подкрепа, закрила и стабилни икономически отношения с Русия. Аз гарантирам това, заяви Владимир Путин пред българи в Бесарабската област преди дни.

Владимир Путин гарантира защита и подкрепа за България

Държавният глава сподели, че България и българите винаги са били близо до сърцето на руския народ и той самият с готовност би ги закрилял. Едно от доказателствата за това е документът на руското военно министерство за военно подпомагане на държавите, които сътрудничат на Русия.

Пример за това е съседката ни Сърбия, която вече получи няколко танка Т-72 и изтребител Миг-29 с благословията на Путин.

„Знаем, че малките страни са принудени да влязат в НАТО само, защото имат нужда от защита. Те се уповават на празни обещания и така отслабват армиите си. Това е грешно, това ги прави зависими.

Затова и Русия е готова да подари 700 танка и 50 самолета на всяка една държава, която иска да напусне НАТО. Така тя може да се чувства сигурна и да бъде независима от много чужди интереси“, казва Владимир Путин.

Пред българите в Бесарабия президентът коментира още положението на родината ни през неговия поглед. Той определи страната ни като богата страна, с много възможности пред себе си, но разграбвана и смазвана години наред от алчни правителства.

„Вземете например факта, че близо 600 000 руснаци притежават имоти на българското Черноморие. Българските власти обаче се опитват да ги прогонят, заради абсурдните твърдения, че били заплаха.

Смешно е жалко е това. Тази е и причината Крим, чиито летен сезон е едва месец и половина, да изкарва тройно повече пари от България, където летният сезон е три месеца.

Лошо е положението на България и със субсидиите от ЕС, с концесиите и всичко, което десетилетия е хранило единствено политическите и олигархични кръгове“, смята Владимир Путин, пише novini.0.bg.