Жан Виденов: „България върви към изчезване и заличаване от картата на света. Вън от ЕС и НАТО!“

Жан Виденов: „България върви към изчезване и заличаване от картата на света. Вън от ЕС и НАТО!"

„Има Инициативен комитет за създаването на нова лява партия. Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на новата политическа партия „Лявата алтернатива“.

Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия по закон са необходими поне 4-5 месеца, ПП „Лявата алтернатива“ ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от които е Съюз на комунистите в България. Коалицията ни най-вероятно ще се нарича „За чиста и свята република“. Това обяви днес бившият премиер на България Жан Виденов в интервю за пловдивска медия. Той сподели, че не го боли за това, което става в БСП, защото то е безнадеждно.

„Боли ме за България, която през последните 25 години беше превърната в колония на западния свят. България не е суверенна държава, а тотално зависима територия, управлявана от законите на колониалния глобо-капитализъм. Като такава, тя няма никакво бъдеще и ако не се вземат екстремни мерки, скоро няма да ни има на картата на света. БСП няма бъдеще.

Напуснах тази партия още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. Тя не е нито социалистическа, нито капиталистическа партия, а изповядва някакъв хибриден и безсмислен и подчинен слугински на Запада социалдемократизъм. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Предполагам, че е една и съща. Тази партия няма бъдеще. Сигурен съм, че същото мисли и Корнелия Нинова, но естествено, няма да го признае на глас.“, бе категоричен бившият премиер.

Запитан накъде върви България и кой е виновен за политическата криза, Виденов коментира:

„България върви към изчезване и заличаване от картата на света. А главният виновник за това е, разбира се, перестройката. Тя съсипа и приятелските народи на Съветския съюз. Всички ги познавам и ги обичам, аз съм част от тази култура и се гордея с това. От тази велика дипломатическа и политическа школа съм и се гордея с това. В момента в България свършва перестройката. В Русия свърши доста по-рано, други страни загинаха, защото не можаха да излязат от нея. В България свършва в момента.“

Виденов счита, че у нас предстоят много тежки и всепомитащи катаклизми, както и поредица от огромни национални предателства. И мисията на новата му партия ще е да се бори срещу тях. Страната ни е превзета и колонизирана от САЩ и ако иска да оцелее, тя по най-бързия начин трябва да напусне Европейския съюз и НАТО.

Това не са съюзи, а окови за заробване. Ако не можем да постигнем това, ако не можем да освободим страната си чрез участие в парламента, ще го направим на улицата. Ако се наложи, и с оръжие в ръка. Родината трябва да се пази, а Виденов лично се е клел за България. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net