Жена-феномен в Кърджали сканира болести с поглед

Жена-феномен в Кърджали сканира болести с поглед

Тя не е врачка, баячка или екстрасенс. Тя е феномен. Неизследван като Ванга, но помагащ на хората със същия дух и енергия, разбра Е-новини.

Арза Уста не прилича на никоя от жриците на паранормалното. При нея няма да видите стъклена сфера, карти Таро или горящи свещи. Живее скромно, почти бедно. Самата Арза е свит и плах човек.И много раним. Изживява чуждата болка като своя. Затова не е превърнала дарбата си в бизнес. Приема да предсказва само на близки или техни познати. Някои трябва да ви препоръча иначе вратата й е затворена.

Съдбата ме сблъска с Арза преди година. Не приемам на сериозно многобройните врачки и баячки. Затова когато на мой близък предсказа, че ще вляза в болница се изсмях на глас. Но позна. Позна също, че ще бъде за малко и, че ще изляза жив. Така и стана.

Още тогава реших да се запозная с Арза. И да напиша за нея. Пътят обаче се оказа сложен и труден.Накрая склони. Прие ме в дома си. Преди да разкаже за себе си ми предложи кафе. Изкуших се и помолих да ми гледа. Да кажа, че бях поразен от дарбата и е меко казано. Бях буквално шашнат. Не се стряскай момче, питаш ли ме мен, намеси се съпругът й Али. Когато изляза сам винаги знае къде съм бил.Дори отгатва каква сума пари съм теглил от кредитната карта, споделя той.

След като отпивам последната глътка кафе и Арза захлупва чашата и започва да ми говори директно,без заобикалки,като на приятел, макар че се познаваме от минути. Първо ми обяснява какви проблеми имам със здравето. Какво ме боли и къде,кое е опасно и кое не. Не се опитва като повечето самозвани екстрасенси да ми поставя диагнози. Просто ми казва отиди на лекар за това, опасно е.

Следващата тема са близките. Почти за всеки казва по нещо. Което също се оказва точно и конкретно.

Накрая си говорим за мен. Без залъгалки и розови прогнози за бъдещето.

Едва когато е свършила и ме е убедила в дарбата си, приема да напиша за нея.

Арза е родена в Кърджали. Никога не е излизала извън града. Коренът й е от Сърница, но дори и там не е стъпвала. Силата свише я осенява преди 10 години. Тогава в един ден изживява и радост и скръб. Ражда и се внук, вземат сина и в казармата и кола блъска майка й.

Не бях на себе си. Аллах ми помогна да преживея всичко. Затова Корана е винаги до мен. Когато гледам винаги се моля,споделя Арза. Според нея човек, който не се моли нищо не получава.

За първи път Арза гледа на кафе преди 8 години. Нейна приятелка е моли почти на шега. Тогава казаното от нея се оказва вярно. И започва да развива дарбата си. Днес вече може да предсказва и без помощта на кафето.Тя е буквално като скенер. Вижда всяка болежка по тялото ви. Търсят я основно за болести,изневери, откраднати или загубени коли. Предимно дребни на вид неща, но важни за всеки от нас.

Преди да сложи кафето Арза пита. Всичко ли искате да чеуте? Преди време при нея дошло момиче пожелало да му гледа, но да не му казва лошите неща. Виждам погребение до три месеца,казала Арза и замълчала. След три месеца момичето дошло и казало, че починал баща й. Трябваше да ме предупредите, казала младата дама. Арза само й напомнила за уговорката.

Неин познат договорил да продаде колата си. Дал ключовете на клиент, който избягал с автомобила. Арза му казала къде да я намери и предсказанието се оказало точно.

Арза вярва, че лоши хора правят магии за любов и изневяра. Затова се опитва да помага и в такива случаи. Приятелка дошла при нея със семейни проблеми. Карали се непрекъснато със съпруга. Арза и казала къде е направена магията и как да я развали. Само след дни отношенията в дома се нормализирали.

Според Арза дарбата й е ограничена. Вижда преди всичко в рамките на близките 3-4 месеца. И забравя видяното.

Георги Кулов, Кърджали Бгвести