1 лъжица и де що има цвете у дома полудява от цъфтеж! Няма да познаете мушкатото:

1 лъжица и де що има цвете у дома полудява от цъфтеж! Няма да познаете мушкатото:

Днес ще споделя с вас един трик как да дадете възможност на вашите цветя да виреят и цъфтят красиво през цялата година само с помощта на две съставки, които всички имате в кухнята си. На първо място ще ви трябва вода, която ако пълните от чешмата, е най-добре да я оставите да престои един ден на стайна температура.

Разбира се, най-добре би било да използвате филтрирана или изворна вода, но не винаги е лесно да си набавите такава. В бутилка или подходящ съд напълнете шест литра вода и пригответе кубче прясна мая, от която ще ви трябват само 10 грама.

цъфтяща петуния

Маята стимулира растежа на растенията, води до буен цъфтеж и позволява на кореновата система да укрепне добре. Освен това позволява на растенията по-лесно да абсорбират вода и минерали от почвата.

Дрождите съдържат огромно количество хранителни вещества, както и полезни витамини от група В, фитохормони и ауксин. Тази уникална комбинация води до ускорен растеж на цветята. Разтворете 10 г прясна мая в шест литра вода.

кубче мая

туба с вода

За да подсилите този естествен тор и да подхраните добре стайните растения, добавете още една съставка, която много лесно можете да си приготвите у дома, а напоследък може да се намери и в аптеките.

Представлява прах от яйчени черупки, който също е отличен за подхранване на домати, чушки и краставици. За направата на този „вълшебен“ прах, разбира се, ще ви трябват черупки от яйца. Просто всеки път, когато използвате яйца за ядене, не изхвърляйте черупките, а ги запазете.

яйчени черупки

Измийте ги отвътре със студена вода и ги оставете да изсъхнат на въздух или във фурната на много ниска температура, след което ги смелете на прах. За да получите фин прах, най-добре е да пресявате през фино сито след всяко смилане.

прах яйчени черупки

Яйчените черупки осигуряват важни минерали, които са много необходими на растението, за да има силен имунитет и да расте и да се развива гладко. Освен всичко друго, яйчените черупки съдържат лесно усвоими калциев карбонат, калий и фосфор.

Корените лесно абсорбират тези минерали, след като се разтворят в почвата. Можете да съхранявате получения прах от яйчени черупки запечатан в стъклен буркан и да го използвате при необходимост. В бутилката с 6 литра вода и 10 г прясна мая се добавя 1 супена лъжица прах от яйчени черупки.

торене с яйчени черупки

бутилка с вода

Затворете бутилката и я разклатете добре, за да се разтворят съставките, след това оставете да престои известно време с отворена капачка и когато сте сигурни, че маята се е разтворила напълно, разклатете бутилката отново и изсипете течността върху вашите цветя.

тор в бутилка

поливане цветя

С тази естествена храна от дрожди и яйчени черупки поливайте цветята си веднъж месечно и се наслаждавайте на техния пищен цъфтеж.


Публикувана

в

Тема: