img
Home / За дома / 1 лъжица във водата за поливане и на мушкатото листата не му се виждат от цвят!

1 лъжица във водата за поливане и на мушкатото листата не му се виждат от цвят!

/
/
/
934 Views

Ако и вие със завист гледате балкона на комшийката и се чудите как така нейните цветя са отрупани в цвят, а вашите сякаш вървят само на листа, то днес от Е-новини ще ви издадем тайната на един супер домашен стимулант за цъфтеж. 

От него всички стайни растения не само ще цъфтят повече, но и цветовете им ще са по-едри.

Малко хора знаят, че рициновото масло е абсолютно невероятно средство за цъфтящи растения. За да могат растенията да цъфтят красиво и буйно, опитни цветари препоръчват подхранване по време на напъпване на растенията.

Едно от тези средства за подхранване е рициновото масло, благодарение на което цъфтежът става по-буен и по-дълготраен, а цветовете са големи и дори получават по-наситен цвят!

мушкато цветове

Подготовка и употреба

1. Напълнете еднолитрова пластмасова бутилка с дестилирана вода при стайна температура и прибавете към нея 1 чаена лъжичка рициново масло.

2. Затворете плътно капачката и внимателно разклатете съдържанието. Рициновото масло трябва да се разбие на малки капчици и да се смеси добре с водата, за да не изгори корените на растението.

рицин за цветята

3. Веднага след разклащане, нанесете под корените на растението. Ако растението цъфти веднъж годишно, тогава едно такова подхранване е достатъчно. Ако растението цъфти непрекъснато, тогава го подхранвайте с рициново масло веднъж месечно.

Източник: actualno.com
Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *