img
Home / България / 13-годишната Лена, която отива в Кеймбридж на пълна стипендия: Надявам се един ден да създам бъдещето

13-годишната Лена, която отива в Кеймбридж на пълна стипендия: Надявам се един ден да създам бъдещето

/
/
/
1100 Views

13-годишната Лена Дипчикова е българското момиче, прието в колеж в Кеймбридж на пълна стипендия. Седмокласничката казва, че подобно нещо се постига с много мотивация и труд.

„Имаше няколко изпита в няколко кръга с различни изпитания“, разказва момичето в ефира на бТВ.

На първи кръг са я изпитвали по математика и английски език. По математика имахме два часа за два модула, като в първия модул имаше 40 въпроса. Там идеята не беше да решиш вярно всички задачи, а по-скоро искаха да разберат какво е мисленето ти – ще се панираш ли, ще издържиш ли на напрежението. Вторият модул беше само от три задачи, но бяха много трудни. Те не очакват да ги решиш на всяка цена, а по-скоро как ще подходиш към тях, разказа седмокласничката.

Притеснявах се преди самия тест. Но след като влязох в стаята и като видях задачите, осъзнах, че съм готова и че ще дам всичко от себе си, коментира тя.

Моите силни предмети са точните науки – математика, биология, химия, физика. Системата им на преподаване е съвсем различна. Първите две години изучаваш шест предмета, така че аз избрах точните науки. През вторите две години изучаваш само три предмета, но това е добре, защото това е профилирана подготовка за университет и няма от какво да се притесняваш, ти си готов за приема, допълни тя.

В момента уча английски, японски и гръцки езици, допълни тя.

Надявам се един ден да успея да измисля нещо революционно, нещо, което да помогне на милиони хора, да създам наистина бъдещето, да го направя, коментира тя.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *