7 отчаяни сигнала, с които тялото се опитва да ти каже, че му липсва жизненоважен витамин

7 отчаяни сигнала с които тялото се опитва да ти каже че му липсва жизненоважен витамин

Въпреки че не е хубаво да изпитвате телесни промени, които ви карат да се чувствате зле, те са полезни, защото ни помагат да разберем, че нещо не е наред с тялото ни.

Ето защо е толкова важно да реагирате на тези промени и да посетите лекар, ако забележите опасните симптоми. Вижте основните признаци, които показват недостиг на витамин В3 по-долу.

Често се наблюдават промени в организма, когато ни липсват определени хранителни вещества.

Витамини като B3, наричани още ниацин, са важни за правилното функциониране на тялото. Ниацинът може да помогне за понижаване на холестерола, облекчаване на артрита и подобряване на мозъчната функция.

витамин разтворим

Въпреки че не е толкова често, някои хора все пак имат недостиг от този важен витамин, което може да повлияе отрицателно на качеството им на живот. Ето седем признака, че тялото ви се нуждае от повече витамин В3.

Умора

Един от основните признаци на дефицит на витамин В3 е умората. Въпреки че това не е изключителен начин за диагностициране на недостиг на витамин В3, той често може да бъде симптом на общ дефицит на витамин В3.

Диария

Друг често срещан симптом на дефицит на В3 е диарията. Счита се за един от основните начини за откриване на този недостиг на витамини. Диарията често е придружена от кръвни секрети поради чревна хиперемия.

Кожни проблеми

Силният дефицит на витамин В3 може да увреди кожата. Наранявания могат да възникнат както на ръцете, така и на краката.

Депресия

Нелекуваният дефицит на витамин В3 също може да доведе до депресия. Чест резултат от дефицита на витамин В3 е промяна в централната нервна система, която може да включва мозъчно увреждане, включително симптоми като депресия и параноя.

Загуба на паметта

Проблемите с паметта са друга последица от дефицита на витамин В3. Недостигът на този витамин води до когнитивен спад, който може да включва загуба на паметта и деменция.

Главоболие

Главоболието е често срещано и при хора, на които липсва витамин В3. Те могат да се появят сутрин или през деня. За да намалите честотата на главоболието, включете в диетата си храни, богати на витамини от група В, т.е. всички видове зеле, пилешко месо, риба тон, мляко, магданоз, бадеми, говеждо месо, яйца, телешки черен дроб.

Язви

Друг ефект на дефицита на витамин В3 върху кожните тъкани може да бъде, че може да причини язви в устата и други лигавични системи. В устата тези язви често се появяват под езика, по долната лигавица на устните и пред кътниците.

Хранете се здравословно и пазете здравето си!