„Афера“: Борисов отива на съд за снимките от спалнята! БНБ е проследила парите и кюлчетата

„Афера“: Борисов отива на съд за снимките от спалнята! БНБ е проследила парите и кюлчетата

Сайтът АФЕРА излезе с бомбастична новина, свързана с Бойко Борисов.

Дали ще се окаже истина – предстои да разберем съвсем скоро.

Публикуваме я едно към едно:

Бойко Борисов приключи! Съвсем скоро лидерът на ГЕРБ ще се сдобие с обвинение за скандалните снимки от спалнята му. Това научи АФЕРА от сигурен източник в БНБ. Да, точно така – от Българската Националната Банка! Там, оказва се, вече са сериозно ангажирани по случая.

До броени дни прокуратурата щяла да получи справка за банкнотите, които са заснети на публикуваните от АФЕРА на 9 ноември нова серия от фотоси на спящия Борисов.

Както АФЕРА съобщи на 22 ноември, Софийска градска прокуратура спешно изиска от АФЕРА да им предоставим материалите от публикацията. Отзовахме се на призива на искането на наблюдаващия прокурор Ивайло Петров.

Софийска градска прокуратура по повод публикацията в сайта АФЕРА от 9.11.2021 г. образува прокурорска преписка № 20241/ 2021 г. по описа на СГП, по която за наблюдаващ прокурор е определен Ивайло Петров.

На база на материалите, прокуратурата е изпратила искане до БНБ за спешното изготвяне на експертиза, която да установи „пътя“ на банкнотите от евро до премиерската спалня.

Проверка е назначена и на кюлчетата. Интересен детайл е, че проверка се прави и на снимките, които АФЕРА публикува още през 2020-та година.

Източниците ни от БНБ са категорични, че вече има данни – кой и как е теглил въпросните пачки с евро, купувал златните кюлчета, така, че Борисов много скоро ще трябва да отъпква пътеката до Столичното следствие на бул. „Монтевидео“.

Особено доволен от развоя на експертизата на БНБ тези дни се оказал не друг, а лично Румен Радев, който благодарение на снимките на АФЕРА получи втория си мандат. Защото, не Льотчика и синергичните му господари, а АФЕРА свали Бойко Методиев Борисов.

Радев и розовите му другарчета от ПП, ИТН, БСП, ДБ, да не бързат да се радват на падналия на земята тиквеник, защото идва и техният ред.

А Радев да спре да шпионира БНБ с назначенията си в Управителния съвет, защото всички знаем за какви Людмилени недоразумения иде реч. И, не, няма шанс Калично на Розовия разградски олигарх да стане гуверньор, но това е друга тема.

АФЕРА знае добре и коя е Мата Хари, дори знаем какво предстои да обяснява пред следователите, които щели да й предявят до дни призовка за разпит.

А на приключилия Борисов ще напомним, че сам си е виновен. Добре да го знае, когато след броени седмици се окаже, че прокуратурата му е повдигнала обвинение за недекларирани парични средства.

Калин Спасов


Публикувана

в

Тема: