Ако засадите тези 3 растения в градината си, няма да ви доближи КЪРЛЕЖ

Ако засадите тези 3 растения в градината си няма да ви доближи КЪРЛЕЖ

В края на пролетта и началото на лятото падат най-обилните валежи. Те са предпоставка за избуяване на тревните площи и създаване на максимално добри условия за живот на кърлежите.

За съжаление това е времето, в което най-много трябва да се пазим и да внимаваме, за да не се превръщаме в жертва на малките вредители, които могат да се окажат и животозастрашаващи.

Кърлежът е носител на не малко болести, които успява да предаде на човек, чрез ухапване. Много е важно през този период от годината постоянно да преглеждаме тялото си. Най-много внимание отделяйте на меките части и прегъвките.

Ако имате малки деца или домашни любимци, трябва да сте постоянно нащрек. Имайте предвид, че те играят в тревата, където се спотайват стотици малки и черни вредители, които в повечето случаи остават незабележими.

Как да се предпазим от кърлежите?

Ако искате дворното ви пространство да е максимално безопасно за домашните любимци и децата, побързайте да засадите тези три растения, за които сме сигурни, че ще успеят да ви предпазят от нашествията на кърлежите.

Ето ги и тях:

Розмарин

Тази невероятно ароматна подправка е един от най-сериозните репеленти срещу вредителите, в това число кърлежи, бълхи, комари и много други. Етеричните масла на билката са толкова силни, че успяват трайно да прогонят насекомите от градината.

Пелин

Пелинът е едно от най-красивите растения, чиито листа са наситено зелени и така успяват да красят градината, че със сигурност няма да сгрешите, ако го посадите около цветята си. Той обаче има миризма, която действа отблъскващо за комарите. Този аромат се разпръсква най-вече от листата на пелина и те не позволяват на насекомите да ви атакуват.

Чесън

Това е един от любимите зеленчуци на много народи по света. С тази подправка всяко едно ястие се превръща във феноменално вкусно. Да не говорим, че благодарение на няколко скилидки чесън, можем да се предпазим от вирусни и грипни настинки.

Чесънът е третото растение, чиито аромат не понася на кърлежите. Веднага, щом го усетят, те бързат да напуснат площта.

Ако искате да предпазите както себе си, така и цялото си семейство от смъртоносния вредител, засадете тези 3 растения и дишайте спокойно, защото кърлежите ще са далеч от вас!

Източник: Актуално