Баба като готви, винаги пуска черупката на яйцето в супата – трик от време оно, но действа безотказно!

Баба като готви винаги пуска черупката на яйцето в супата - трик от време оно но действа безотказно!

Вече сме ви разказвали колко полезни са черупките на яйцата, които обикновено мятаме в кофата за боклук, без дори да се замислим.

Милиони хора по света ги използват като качествен естествен тор в градината или за стайните растения, защото те са безценен източник на калций.

Днес обаче от Е-новини имаме за вас друг интересен трик с яйчени черупки – старите баби много често ги добавят в бульона, когато варят супа! Знаехте ли го?

Оказва се, че това на пръв поглед странно действие съвсем не е безцелно! Черупката на яйцето има свойството да избистря бульона – така супата изглежда много по „чиста“ след приготвянето ѝ.

баба бели яйце

Ето какво споделя по въпроса наша читателка, която вече редовно използва този хитър трик:

„Една съседка ми каза да измия черупките от едно сварено яйце и да ги сложа в бульона на супичката.

После предупреди, че трябва да ги извадя преди да сервирам хапването.

Първоначално бях скептична, но щом го пробвах се преродих. Цял живот оставах отвратена от кафявия и блудкав цвят на бульона. Но оказа се, че яйчените черупки „пречистват“ бульона и го правят бистър.

яйчени черупки в супата

Така хем супата е вкусна, хем бульонът е „чистичък“. Откакто започнах така да приготвям супите всички у дома изяждат всичко. Пробвайте! Няма да съжалявате“ – така завършва разказа си читателката.

Следващия път, когато приготвяте супа за семейството си, непременно опитайте този номер – след това ще се радваме да споделите резултатите с нас!

Източник: За жената