Бабини рецепти отново на мода – с тях кашлицата минава само за една нощ

Бабини рецепти отново на мода – с тях кашлицата минава само за една нощ

Домашни средства против кашлица – по-добри от лекарствата. Много хора се борят с кашлица и настинки през студените месеци. Чаша мляко с кромид лук винаги могат да бъдат много по-ефективни от лекарствата от аптеката – особено когато става въпрос за началото на болестта.

Това естествено лекарство за кашлица също премахва слузта и дразненето – ако го приготвите в първия стадий на болестта, няма да дадете шанс на болестта да се развие и кашлицата бързо ще отшуми.
Ползите от тази стара рецепта. Млякото и лукът дължат своята сила и бърз ефект на комбинацията от полезни съставки. Лукът играе основна роля: съдържащите се в него летливи вещества имат силен антивирусен ефект и са най-добрият помощник за отслабената имунна система.

Млякото е известно със своите успокояващи свойства. Успокоява гърлото, премахва характерния сърбеж и облекчава особено сухата кашлица. Топлата напитка от тези два компонента отпуска бронхите, успокоява, облекчава възпалението и болката. В рецептата се добавят и мед и масло.
Има няколко начина за приготвяне на този бабин лек за кашлица. Всеки от тях е предназначен за различни усложнения – важно е да приемете лекарството възможно най-скоро. Мляко с лук при суха кашлица:
1 литър мляко;
1 глава лук;
2 супени лъжици мед;
2 супени лъжици маслощипка сода;

Приготвяне:Обелете лука и го нарежете на 4 парчета. Сварете го в мляко за 5 минути с масло и сода за хляб. След това оставете млякото да се охлади малко и добавете меда. Пийте на малки порции през целия ден, поддържайте топло.

Мляко с лук при тежки пристъпи на кашлица
250 мл. мляко;
1 голяма глава лук;
щипка градински чай;

Приготвяне:Сварете лука в млякото с градинския чай до пълното му омекване и смелете всичко в блендер. Получената смес трябва да се пие на малки дози през деня, но ако кашлицата е неприятна дори през нощта – половината количество изпийте преди лягане.

А ето и една прекрасна рецепта за настинка:

1 литър мляко;
10 малки глави лук;
1 глава чесън;
1 супена лъжица мед;

Приготвяне: Обелете чесъна и нарежете лука на едри парчета. Добавете ги към млякото и гответе, докато лукът омекне напълно. След това прецедете лечебното мляко и след охлаждане добавете меда. Приемайте по 2 супени лъжици 3-4 пъти на ден. Това домашно средство за кашлица ще ви помогне веднага.

Източник: Виж ти