Бащата на прегазената Моника с разказ за трагедията: Дойде ни дар от Бога. Даде ни я, но само за 7 години

Бащата на прегазената Моника с разказ за трагедията: Дойде ни дар от Бога

Бащата на прегазената в Братаница Моника проговори за трагедията. На 19 юли докато пресича на пешеходна пътека, малката Моника е пометена от полицай. Ден по-късно шофьорът е на свобода срещу гаранция.

„Молихме се много години да дойде това дете, защото майка й постоянно искаше момиче – да й връзва панделки. Дойде ни дар от Бога. Даде ни я, но само за 7 години”, разказва бащата на Моника пред Нова ТВ.

Минути преди обяд на 19 юли той получава телефонно обаждане. „Казаха ми, че Моника е ударена. Като пристигнах на мястото я видях, че лежи на земята”, разказва мъжът. Тогава сърцето на дъщеря му още биело.

На метри от мястото съпругата му се молела за живота на детето си. А с нея разговарял полицаят от сектор „Борба с организираната престъпност“, който причинил катастрофата. „Седеше накрая и викаше на жена ми „извинявай, извинявай, извинявай“, казва бащата.

Очевидци разказват, че антимафиотът връхлетял върху детето с близо 100 км/ч. Полицаят оправдал бързането си със закъснение за служебен ангажимент. Но в село Братаница се говори друго.

Часове по-късно: Марин научава новината за смъртта на детето си, но с часове премълчава истината пред съпругата си.

На следващия ден полицаят отново е на свобода срещу гаранция от 5000 лева.

„Искаме справедливост. Няма значение дали има пагони, дали е от НСБОП, дали е полицай – всички сме хора”, казва чичото на Моника. Близо седмица след трагедията, 10-годишният Ангел, който пресича на пешеходната пътека с по-малката си сестра, но остава невредим, посещава психолог, за да се пребори с травмата.

Източник: Глас нюз бг