Бил Гейтс: Пандемията може да приключи през 2022

Бил Гейтс: Пандемията може да приключи през 2022

Вариантът Омикрон се разпространява толкова бързо, че след като стане доминиращ в дадена страна, вълната там би трябвало да продължи по-малко от 3 месеца. На това мнение е милиардерът Бил Гейтс, пише „Труд“.

„През следващите няколко месеца положението може би ще е лошо, но все още вярвам, че ако предприемем правилните стъпки, пандемията може да приключи през 2022 г.“, написа той в туитър, но предупреди, че може би навлизаме в най-лошата част.

„Мои близки приятели вече го имат и аз отмених повечето от плановете си за почивка“, споделя основателят на „Майкрософт“ по повод новия по-заразен вариант на коронавируса.

„Омикрон се разпространява по-бързо от всеки вирус в историята. Скоро ще бъде във всяка държава по света. Голямото неизвестно е колко болни ни прави. Трябва да го вземем сериозно, докато не научим повече за него. Дори и да е наполовина по-тежък от Делта, това ще бъде най-лошата вълна, която сме виждали досега, защото той е толкова заразен“, посочва Гейтс.

„Знам, че е разочароващо да влезем в поредния празничен сезон с Covid-19, надвиснал над нас. Но няма да е така завинаги. Някой ден пандемията ще свърши и колкото по-добре се грижим един за друг, толкова по-скоро ще дойде това време“, призовава той.