img
Home / Здраве / Билкарят бай Кольо: „Хапваш по лъжица от тази смес и махаш очилата“

Билкарят бай Кольо: „Хапваш по лъжица от тази смес и махаш очилата“

/
/
/
712 Views

Билкарят Никола Атанасов, по-известен просто като бай Кольо, е легенда за варненския район.

Ателието, където държал билките си, е в село Попович, но години наред лекувал и в морската столица. За него ни разказва един от многото му благодарни пациенти, който свалил очилата заради вълшебния лек за подобрение на зрението на билкаря.

От Е-новини проучихме и разбрахме, че бай Кольо е наричан още знахарят на Фидел Кастро, с когото имал лична среща преди много години. Лечебните му смеси са признати и от покойния вече Борис Годжунов, Развигор Попов и други родни знаменитости.

„Бай Кольо ми каза: „Вземи тия две съставки и направи това, което ти казвам. Ако не ти светне пред очите и не махнеш очилата, оттук да не мръдна!“. Послушах го и до месец и половина зрението ми се подобри повече от значително. Наистина свалих очилата. А като си спомня, самият той никога не е ходил с очила“, разказва Петър Стаматов от Варна.

Рецептата на билкаря бай Кольо била следната:

взимали се 40 броя зелени орехчета, които обаче трябва да са меки и млади. Измиват се много добре и се изчаква да се подсушат. След това се режат на ситничко с нож и се поставят в еднолитров буркан, пълен с естествен мед

„Бъркате хубаво с една задължително дървена лъжица и всичко е съвсем готово. Затваряте буркана и го оставяте за 14 дни, без да ядете от него, защото сместа трябва да престои. След това се взима от него сутрин, но само на гладно, по една лъжица. Действието е неописуемо, хвала на бай Кольо!“, не спира да благодари господин Стаматов.

Освен за подобрение на зрението, тази лечебна и полезна смес вършела чудеса и при намален имунитет, както и при проблеми с щитовидната жлеза.

Източник: Novini.store

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *