Битият студент от протестите: Размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Това ли е демокрацията на Бойко?

Битият студент от протестите: Размятат те тъпчат те и те мачкат защото си отишъл на протест. Това ли е демокрацията на Бойко?

„Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци“.

Така студентът Евгени Марчев описва пред Нова тв нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

„Помня както самото влачене, така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР“, казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени – да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.

„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума“, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава – полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях“, добавя Евгени.