Бивш милионер стана пустиняк, живее на остров и си търси булка

Бивш милионер стана пустиняк живее на остров и си търси булка

Бивш милионер, който вече над 20 години живее на пустинен остров, търси момичето на мечтите си.

В началото на 80-те години в Австралия се наблюдава строителен бум. Дейвид Глашин проявява предприемчивост и инвестира в имоти. Така успява да натрупа състояние за 28,4 млн. долара. Но през 1987 г. Черният понеделник удря американската фондова борса и 6,5 милиона долара на Дейвид, инвестирани в акции, изгарят. Това е тежък удар, но Глашин успява да изтегли част от активите и да запази част от състоянието. Но през 1993 г. кризата избухва отново и този път богаташът става бедняк.

Два месеца прекарва затворен у дома, с поглед, вперен в тавана. Толкова усилия за нищо. Струва ли си да се мъчи? Тогава се намесва половинката му, която тропва с крак: „Направи нещо! Ако не за себе си, то за сина ни“. И тогава Дейвид се сеща, че навремето е купил малък остров, на който възнамерявал да вдигне хотел. И той още е негов. Стягат 12 куфара и заминават натам.

Но да се превърнеш в Робинзон Крузо не е толкова лесно. И в никакъв случай не означава само да лежиш под палмата и да чакаш някой кокосов орех да ти падне в устата. Скотският живот не понася на бившата милионерша, тя грабва детето и се прибира обратно в Сидни. А Дейвид се трепе по 12 часа на ден, за да си сглоби жилище и да оцелее с натурално стопанство, предаде „Телеграф“.

„Останах сам на острова, но никога не съм съжалявал – разказва впоследствие отшелникът. – Почти всичко, което е необходимо за щастие, го имам. Живея си спокойно“.

Навици

Привикнал на градския живот, съвременният Робинзон Крузо се научава да си лови риба и раци, събира кокосови орехи, успява да си спретне ръчна количка, с която обикаля и прибира плодове от всички части на острова. Вечер се топли край огъня, свири на китара. Няма дълга брада. Подстригва се на всеки два месеца. Освен когато планира да разговаря с журналисти – тогава докарва вид на дивак. Калява се, носейки предимно шорти и къси панталони. Океанът за него е както лична баня, така и форма на отдих. Тук той се мие и плува.

Единственото нещо, което ужасно липсва на 78-годишния Дейвид, е комуникацията! Затова веднъж седмично той плава до един от най-близките до континента острови, където има интернет, и общува със сина си по Skype. А един ден самотникът се сеща, че му липсва и друго. И си прави профил в сайт за запознанства, за да намери жената, която ще се грижи за него и ще му прави компания.

Изискванията към бъдещата избраница са строги: тя трябва да бъде търпелива, любезна, да владее основите на медицинската помощ, да може да готви поне три ястия от раци и риба. И също така би било хубаво, ако знае как да поддържа брадата му и да му прави модерни прически. Все пак не е същото като да се кастриш сам.

А нещо за красотата на търсената булка?

„Това не е задължително – казва бившият милионер. – Имах две красиви жени в живота си и това не ми донесе никакво щастие. Добротата е по-важна.“

Кандидатки

Мераклийките да отидат в рая не са никак много. Щом разберат, че ще живеят в барака и ще прислужват на някакъв подивял мъж, много бързо се отказват.

„Отзоваха се много жени, които искат връзка с мен, но никоя не смее да ми прави компания. Всички са свикнали с цивилизацията, с хамбургерите и пепси-колата. Трудно се изкушават с кокос или банани. Понякога ми става толкова самотно, че моля Бог да изхвърли някоя русалка на брега“, шегува се Робинсън.

„Нямам нужда от приятели за пиене, въпреки че често ми пишат мъже, които са алчни за това. Ако искам да се напия, ще пия бира. За това не ми трябва компания“, казва австралиецът.

Известна утеха за него е, че си има верен приятел – кучето Куази. Но все пак не губи надежда, че ще станат трима – с жената, която ще топли тялото и душата му.