Бивш служител на ДАНС: Там е ядрена бомба! Ако МВР ги проверят както трябва Борисов и Гешев влизат в затвора!

Бивш служител на ДАНС: Там е ядрена бомба! Ако МВР ги проверят както трябва Борисов и Гешев влизат в затвора!

ДАНС е ядрена бомба. Ако МВР влезе там, ще открие такива данни, въз основа на които Борисов, главните прокурори Гешев и Цацаров и още 100 хил. души влизат в затвора.

Това каза в интервю днес бившият служител на ДАНС Росен Миленов. От Е-новини припомняме, че именно Росен Миленов е човека, който направи публично достояние СРС-тата с Мишо Бирата и „Ало, Ваньо“. Ето какво обясни той за последния голям скандал, свързан с подслушването на политици:

– Г-н Миленов, вие сте работили в ДАНС и ГДБОП. Изненада ли ви информацията, че тези служби са подслушвали опозиционни политици?

– Не ме изненада. Освен политици обаче, ДАНС подслушваше масово и журналисти, и още много други хора. Стотици хиляди хора са били подслушвани. Помните делото „Галерия“. То не е единствен случай, а един от хилядите. Още тогава обясних как без да се качват на контрол, се подслушват политици, журналисти, бизнесмени и близки до тях лица, през които минава цялата информация.

– Същите схеми ли са ползвани и сега?

-Има няколко варианта за подобно подслушване. Единият е когато уж искаш да установиш кой е ползвател на даден телефонен номер. Тогава се предоставя номера, без да се съобщава името на човека, който ще се подслушва. Другият начин е да очертаеш кръга от хора, с които обекта-политика или журналиста общуват по линия на своите професионални дейности. И когато ги слушаш, разбираш всичко за дадения политик или журналист.

– Може ли да се извърши реална проверка в службите за подслушването на политиците?

– Да, стига да има политическа воля за това. Служителите знаят в подробности каква е била целта на подслушванията. Може ръководните кадри да затаят информацията, но редовите служители ще си кажат всичко около съответната разработка и какви интереси са били преследвани. Тяхната дума тежи, още повече, че в настоящата политическа обстановка, те биха разкрили цялата обективна истина. След като мафията ГЕРБ си цачивама, никой вече няма интерес да затаи кой е бил поръчител и каква е била целта на подслушването. Вътрешният министър Бойко Рашков каза, че е имал информация за СРС-та от действащи и бивши служители. Но той трябваше да действа по-експедитивно – не трябваше да пусне сигнала към службите. Да постъпи като редови гражданин.

Странно звучи шеф на МВР да пуска сигнал към собствените си служители, при положение, че той може да разпореди проверка.

Този сигнал можеше да се разпредели на един от разследващите полицаи и в рамките на неотложност /когато има опасност да се унищожат доказателства/, без санкция и без постановление на прокуратурата, МВР можеше да влезе в ДАНС. Едва след това действие се докладва в прокуратурата. А влезе ли МВР в ДАНС, изпреварва всички. При процесуално-следствени действия се блокира всичко. Влезе ли се в ДАНС, тогава увисва цялата система от зависимости. И каквито и хора да имат ГЕРБ по службите- те ще са с вързани ръце и нищо нямаше да могат да направят. Но така или иначе- няма как ДАНС да укрие всички незаконни подслушвания. сигурен съм, че след проверката, си цаминава Главния прокурор Гешев, а подсъден ще е и Цацаров. В самите информационни масиви на ДАНС има икономически досиета – срещи, олигарси, бизнесмени и т. н.

– Къде отива информацията от тези дела?

В ДАНС и в т. нар. „Библиотекари“. Информацията се изнася. Всичко, което е получено като данни в тази служба, се оформя в досиета по лица. Например протича, че шефът на „Автомагистрали“ АД. Като чукнеш, ти излиза всичко. Виждаш на екран цялата схема – срещи при премиера, комисионни, обществени поръчки, източени пари от бюджета… И това не се прави само сега. Който влезе в ДАНС, ще активира ядрена бомба. Тя ще повлече всичко надолу.

– За какво се използват тези дела?

– За компромати срещу магистрати, политици, бизнесмени. Както се използваха за компромати срещу покойния прокурор Камен Ситнилски. Материалите срещу него се извадиха от тези дела. Ген. Атанас Атанас мисля, че е прав за подслушването. Убеден съм, че разполага с достоверна информация, както и министър Бойко Рашков. В ДАНС има стотици тонове материали, огромен масив от данни за всеки, така че ако някой влезе, просто ще завари една бомба. Дебелите книги се държат на трупчета. С такива богати компромати много лесно се принуждават политиците да взимат грешни решения за народа си , но „правилните“ за определени влиятелни кръгове. Безумно беше решението ДАНС да се саморазследва.

– Вярвате ли, че ДАНС ще извърши безпристрастна проверка за подслушването, което сама е провела?

-Там са такива свински черва – от председателя, до директори на възловите дирекции. Кумове, братовчеди, снахи, роднини, връзкари. Съвсем ясно е, че при това положение ДАНС не може да се самопровери. Чух по „Хоризонт“, докато пътувах в колата, че Гешев разпоредил проверка на Бюрото за контрол на СРС-та. На това Бюро, след като отстраниха навремето шефа му Бойко Рашков, който единствен имаше смелост да говори истината, изобщо не му вярвам. Нито на Бюрото вярвам, нито на Гешев . Гешев си е едно продължение на Цацаров. След като Пеевски не можа да стане шеф на ДАНС, Йовчев и върхушката махната много кадри от ДАНС – все директори. Това сътвори депесарско-герберския модел „КОЙ“

– ДАНС твърдят, че ще се самопроверяват за подслушването.

-Това не е само смешно, но и цинично. Страшен скандал – как без основание ще се нарушава правото на личен живот и неприкосновеност?! Затова трябваше МВР да изпревари ДАНС и прокуратурата, да ги свари по „бели гащи“. Тогава щяха да се разприказват всички служители, които са свидетели и очевидци. Сега ще говорят една трета от тях. И след тия самопризнания България нямаше да е същата. Всяко листче в ДАНС е бомба. Маските щяха да паднат.

– Защо са събирали информация за политиците – за да ги изнудват, да ги контролират?

-Резултатът от подобно подслушване е в много посоки. Хората с влияние са изключително зависими точно от такива компромати. С тях можеш да тикаш тези хора в правилната посока. Освен това винаги имаш изпреварваща информация за политическите им ходове. Когато имаш компромат за един прохождащ или стар политик, можеш да го държиш на каишка и да го принудиш да работи за нечий интерес. Знаем, че политиката се прави с мръсни пари. В една предизборна кампания е най-тясна връзката между политиката и бизнеса, който инвестира.

– Бившият премиер Бойко Борисов вече няколко дни не се е появявал. Имате ли обяснение за неговото отсъствие?

-Той е част от омертата. Както скриха Делян Пеевски в чужбина, така ще постъпят и с Бойко Борисов. Срещу него има много данни. Единственото правилно решение в момента е час по-скоро той да бъде задържан. Трябва да се действа бързо, преди да се е измъкнал. Едва тогава можем да кажем, че приключва ерата Борисов. А арестуват ли го, всичко, което се крие зад него – партийна структура, обръчи от фирми, неформални силови звена… всичко това рухва точно за един час като кула от карти. Но и Бориов е атомна бомба, защото може да разкаже за много хора – кой е ходил при него, какво е искал, какво му е дал, кой с кого се е срещал и т. н.

– Това ли е схемата в България – да съберат срещу теб информация, с която след това да те държат и да правиш каквото ти кажат?

– Поне според моя опит е така. И ще кажа- Бойко Рашков да направи визита в ДАНС и да погледне дебелите книги. Там има стари неща за всякакви хора, както и данни за сериозни нарушения. Всичко това се използва според това кои са на власт.

Източник: Фрог