img
Home / Лична драма / Болката на Ивана е голяма! Изпрати баща си с народна музика

Болката на Ивана е голяма! Изпрати баща си с народна музика

/
/
/
2105 Views

Ивана е потънала в дълбок траур и все още й е трудно да прежали баща си, който издъхна внезапно.

Човекът минавал за добряк, веселяк и голям майтапчия. Никога не се оплаквал от здравословни проблеми. Радвал се на живота и дори забравил, че преди 30 години претърпял сърдечна операция. След което лекарите му предписали лечение с хапчета и в никакъв случай да не натоварва „моторчето“ на тялото. Той обещал да спазва съветите им и с удоволствие се прибрал в дома си.

Дни преди да си отиде, пил студена бира. Като се събудил, гласът му бил изчезнал. Решил, че е от студеното и че след ден-два ще се оправи. Минали цели 3 дни, но нищо не се случвало. Гърлото го боляло и едва намирал сили да общува с близките си. Семейството решило, че трябва да го види лекар и да му бъде направен за всеки случай и PCR тест. Резултатът се оказал положителен и бащата на певицата бил настанен в айтоската болница. Докато Ивана и майка й решавали дали да го местят в Пловдив и къде ще е най-добре лекуван, популярният акордеонист издъхнал. Всичко се развило светкавично бързо, за ужас на близките на Тодор Калудов.

Внезапната смърт разтърси до болка изпълнителката на „Шампанско и сълзи“. Нито за миг Ивана не допускала, че нещата ще се развият толкова фатално бързо. Тя била особено привързана към татко си, защото той я въвел в музикалния бранш. От него наследила любовта към народната музика. Самият Тодор Калудов обожавал тракийските хороводни песни. Още като ученичка днешната звезда придружавала родителя си по морските курорти, където той свирел на акордеон, а тя пеела.

Баба й също била уважавана певица в района. Приживе баща й споделял, че иска един ден да го изпратят във вечния му дом с народна музика и ако може – без плач и сълзи. Близките му се съобразили с неговата воля. Опелото се състояло в тесен кръг от около 30 души. Присъстващите се опитвали да утешат певицата, която едва сдържала сълзи и емоции. Разстроена била и дъщеря й Теодора, кръстена на дядо си.

Колеги на Ивана припомнят, че певицата боготворяла баща си и често повтаряла, че дължи професионалните си успехи именно на него. В знак на уважение преди няколко години звездата на „Пайнер“ зарадвала родителя си с марков акордеон „Guerrini“ на стойност 20 000 евро. Изборът на този луксозен подарък не бил случаен, а продиктуван от страстта на бай Тодор към качествената музикална апаратура. Ивана също разбирала от добри инструменти, защото от дете й се налагало да бъде заобиколена от различни джаджи за озвучаване.

„Не знам дали някога тази болка ще отмине. Едва ли… Татко живя щастливо и съм горда, че не го разочаровах нито за миг“, лаконична е певицата.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *