img
Home / България / Борисов: Джентълменството не ми позволява да кажа коя е Мата Хари

Борисов: Джентълменството не ми позволява да кажа коя е Мата Хари

/
/
/
451 Views

Лидерът на ГЕРБ се самопохвали за санкциите на САЩ за корупцията

В агресивна отбрана: „Не сме получили стотинки от Божков“ – отрече за пореден път експремиерът на извънредния брифинг на ГЕРБ. Разбира се, Бойко , биещ се в гърдите, не пропусна да сподели всички велики дела на политическата партия. Радев отново му беше в устата „Божков звучи по-убедително от неговите обвинители“. Явно и се е объркал, защото днес не е понеделник, а Борисов беше неизбръснат, пише FrogNews.

В началото на брифинга Бойко Борисов беше в лице в лице с реалността и започна да изрежда всичко упоменато от страна на Европейската комисия:

„ЕК обяви три неща: Първо, България е една от малкото държави без макроикономически. Второ, заедно с Дания и Швеция сме без дефицит. Дано само тези две държави да са ни конкуренти. Трето, България е готова за Шенген. С кое ГЕРБ да се срамуваме – като първа политическа сила“

„Те ще провалят изборите, с тези машини, ще стана опашки, ще станат скандали“ – отново запя старата песен Борисов за скорошните избори.“

Експремиерът разказа и доста кратко за срещата си в американското посолство вчера, но разбира се, без детайли, защото по негови думи „политическото му възпитание“ не позволява да говори свободно за работните си срещи. Благодари и на Минеков, че отчел „достатъчното“ пари за култура от страна на ГЕРБ.

„Вярващ човек съм, една стотинка не сме получили от Божков, припознаваме само Манолев- с моя подпис е станал министър. Вчера бяха в американското посолство – няма такава хубава среща, от месеци работим по тези теми, тази среща беше заявена миналата сряда, по тези теми се работи, Вие ме познавате, каквото и да е недоверие, всичко благодарение на моята воля става. Над 10 срещи сме провели, от месеци работим по всички теми“ – учудващо ГЕРБ поеха вина за Манолев.

„Не сме се виждали с Пеевски от месеци назад – 7,8,10 по повод смесените райони сме се видели. Може да се каже, че както Христо Иванов и Цонев си гукаха, така и ние сме си говорили“ – сподели Борисов, отбелязвайки, че с Пеевски само в Бояна или в Министерски съвет са се виждали…

При задаването на въпроси от страна на журналистите, Бойко отсече, че ГЕРБ вече са в опозиция и всички въпроси, свързани с настоящите рокади или назначаването на министри трябва да бъдат насочени към служебния кабинет.

„Как набедиха едно момиче! Не само че е набедена. Представете си да сте семеен човек и да кажетe, че сте моя любовница, това момиче, лично отправям своето извинение към нея, А защо на базата на един такъв компромат се позволиха унижат едно момиче?“ – отсече Бойко . Друго не разбрахме за Мата Хари, защото все пак „джентълменството“ не му позволява да каже коя.

„Бях в златния трезор и имаше едни големи палети и тези, които охраняват казаха, че който може да повдигне едно колче за него си е – само тогава съм пипал кюлче“ – каза Борисов.

Относно темата за освобождаването на ръководството на болница „Лозенец“ и как предполагаемо г-н Даков, работещ в администрацията на ГЕРБ е бил сложен в листа за трансплантации в първите места, Борисов не даде яснота, но изкоментира Янев:

„Знаете ли за това нещо -от една страна г-н Янев и той не можеше да си представи областните управители, аз го оправдавам. Да поемеш толкова информация, вие ме питате за реда на трансплантираните, аз не съм се обаждал на никого, виж на голословност сме, какво общо има…

В края на срещата Дани Митов призова всички журналисти, които в известен смисъл са колеги с депутатите, защото всички са в публичната сфера, да зададат подобни въпроси и на Радев за ясни отговори.

За отговорите не знаем, но със сигурност каквото и да бъде казано, че ще е граматически подредено и смислено…

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *