Борисов: Ехх, мъчно ми е, много ми е мъчно. Така се радваха хората

Борисов: Ехх мъчно ми е много ми е мъчно. Така се радваха хората

Мъчно ми е, така ми е мъчно. Хората така се радваха. Радваха се за Хемус.

Магистралата тук до Белокопитово е готова и те не дават да бъде открита. Нарочно министърът на културата бави разрешителните. Не искат да я пуснат. На инат, за да не бъде открита преди изборите.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов по време на предизборно събитие на партията в град Велики Преслав, предаде offnews.bg.

Той припомни, че автомагистрала „Хемус“ се строи от 1974 година, когато Тодор Живков прави първа копка. „Построява я до Правец магистралата и там приключва. За да не стане грешка, ние отделихме 1,350 млрд. в отделна сметка за магистрала „Хемус“.

Завършването на тази магистрала е единственият шанс Северът да се изравни с Юга. В момента 2-3 пъти Южна България надолу е по-добре от Вас. И това се дължи на „Тракия“ и „Марица“, двете магистрали. Там са заводите“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поздрави кмета на Шумен Любомир Христов за все по-успешно работещата индустриална зона в града. „Сега, като минахме, още 3 нови завода видяхме. Добре, че са те, да работят хората. Шумен харчи повече индустриален ток от Варна. И те спряха и индустриалните зони. Бяхме ги сложили в Плана за възстановяване. Защо дойдоха инвеститорите в Шумен? Парцел, вода, ток, улично осветление, път и хора“, каза още той.

„Ако беше хубаво, в Европа щяха да имат машинно гласуване. Те манипулират машините, вече са свършили тази работа и си го признават“, категоричен е Борисов.

Относно добавките от 50 лв. към пенсиите бившият премиер заяви, че хората са свикнали с тях и ако зависи от него, няма да им ги отнеме. „Може някой да каже, че не е справедливо, но 50 лева са си 50 лева. За баба и дядо са 100 лв. – усещат ги. На това може да разчитате“, каза Борисов.

Източник: Петел