Борисов: От Божков не съм взел и стотинка, нямам общ бизнес с Пеевски, кюлче съм пипал веднъж в живота си

Борисов: От Божков не съм взел и стотинка нямам общ бизнес с Пеевски кюлче съм пипал веднъж в живота си

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов побърза да отрече предположенията, че именно той е корумпираният лидер, който се е облажил благодарение на олигарси в България:

„Кюлче в живота си съм пипал само веднъж в трезора на БНБ. За личния си живот няма да говоря. Това момиче го набедиха. Аз никога не съм го виждал. Представете си, че сте семеен и обявят, че имате любовница.“, каза Борисов.

„Няма да изброявам, но само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общо бизнес. Не сме получили и стотинка от лицето Божков”.

На брифинг той подчерта, че подкрепя наложени от САЩ санкции и се надява и българските институции да се задейства.

„Ако трябва да поемаме вина за нещо, то е за нашия зам.-министър Панов, който беше уволнен след избухването на скандала. Желязков не съм го виждал. Другите даже няма да ги коментирам. По време на нашето управление някои от тях бяха арестувани“, припомни Борисов.

Той настоя да бъде продължено и разследването по шпионския скандал.

„Вчера ЕК обяви много важни неща. Първо – България е една от малкото държави без макроикономически дисбаланс. Това източен бюджет ли е? Извинете се! Това е почтено. Извинете се за началника на НАП, извинете се и за ББР. БСП е световен шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали някой сега не се е огледал и в ББР, дали някой не иска сега да разклати тези служители? Дали няма такъв сценарии“, попита Борисов.

Другите две неща, които ЕК е обявила за България, подчерта лидерът на ГЕРБ, са, че страната е готова за Шенген и е с нулев дефицит.