Читател: До кога ще чакаме някой да си свърши работата?

Читател: До кога ще чакаме някой да си свърши работата?

Plovdiv24.bg получи пореден сигнал за издадено разрешение за оформяне на корони на дървета, но близо година работата не е свършена. 

„Уважаема редакция. Чрез вас искам да попитам кога най-сетне безотговорните хора от различни общински служби ще се заемат със задълженията си?“ – пита наш читател.

Историята е следната:

На 3 юли 2020 г. живущи на ул. „Памир“ подали заявление до районната администрация на „Южен“ за подрязване на дърветата. В отговора на кметството от 21 юли 2020 г. се казва, че комисия е извършила оглед на дървесната растителност на улицата. Експертите смятат, че е необходимо короните на дърветата да бъдат оформени. Уточнява се, че дейността ще бъде извършена от ОП „Градини и паркове“ съгласно графика им.

10 месеца по-късно липите на ул. „Памир“ все още не са подрязани. Клоните са израснали до невъобразими размери, а от корените са избуяли млади филизи и препятстват преминаването по пешеходния тротоар.

Потърсихме коментар от ОП „Градини и паркове“. Ето отговорът:

„Графиците в район „Южен“ се изготвят от еколозите в кметството, но директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев се ангажира да съдейства работата по оформяне на дърветата на посочения адрес да бъде включена в работния график на предприятието за следващата седмица.“.

Надяваме се, че обещанието ще бъде спазено, така както и предишните случаи, в които читатели са търсили за съдействие Plovdiv24.bg.