img
Home / Жълта зона / Човечеството е на прага на дигитален апокалипсис! Скайнет става реалност?

Човечеството е на прага на дигитален апокалипсис! Скайнет става реалност?

/
/
/
332 Views

Изследователи от Обединеното кралство прогнозират настъпването на планетарен цифров апокалипсис през следващите векове, което ще бъде предизвикано от рязко увеличаване на обема на данните.

Съхраняването на голямо количество информация изисква голямо количество енергия за съхранение, така че след около век и половина броят на битовете може да бъде равен на броя на атомите на Земята (при условие, че човечеството ще увеличи количеството данни с 50% годишно), според британските медии.

Обработката на тези данни ще изисква голямо количество енергия и липсата на такава в крайна сметка ще доведе до дигитален колапс.

В тази връзка учените призоваха да приравнят цифровото съдържание към материята и да го третират толкова икономично, колкото газ, нефт и течност.

По едно време френският фармацевт и алхимик Мишел дьо Нотрдам, по-известен като Нострадамус, остави няколко прогнози на потомците за 2021 година. Живял е през 16 век (1503-1566). По негово мнение през тези 12 месеца светът ще претърпи нашествие на „полумъртви“ хора.

С други думи, философът предсказал зомби апокалипсис за планетата.

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 0 Average: 0]

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *