img
Home / Жълта зона / Цветана Манева със 700 лв. пенсия и 3 бона заплата

Цветана Манева със 700 лв. пенсия и 3 бона заплата

/
/
/
744 Views

77-годишната актриса най-богата сред колежките си, разбра Е-новини

Цветана Манева е сред шепата артисти, които не могат да се оплачат от финансовото си положение. Докато мнозина от възрастните ѝ колеги си броят стотинките за хляб и нямат пари да си платят сметките, Манева живее като кралица.

От февруари насам 77-годишната театрална и киноветеранка прибира пенсия за заслуги в размер на 700 лв. Възнаграждението е пожизнено и се дава на изявени творци по предложение на Министерството на културата. Това обаче съвсем не е единственият доход на актрисата. Междувременно тя получава и заплата от Нов български университет, където е преподавател. Цветана се води почетен професор в частното ВУЗ и вземала по 3 хил. лв. месечно. Там тя води лекции по актьорско майсторство на студентите в бакалавърска степен.

Макар да е преподавател, Манева не е приключила с активната си кариера. Тя все още играе в Театър 199 в постановката „Хората от Оз“. От 1991 г., вече 20 лета, актрисата е на свободна практика и не се води на щат в нито един столичен театър. Цветана има свободата да подбира ангажиментите си, но въпреки това скоро не сме я виждали на малкия екран.

Последните ѝ две роли бяха в „Под прикритие“, където игра майка на Иво Андонов, героя на Захари Бахаров, както и в „Скъпи наследници“, където бе баба Злата. Манева не поема и участия в тв реклами, които са добре платени, но финансовите облаги не я изкушавали, защото нямала затруднения с парите. След скандала с появата ѝ във видеоклип на краля на чалгата Азис актрисата имала обеца на ухото и отклонявала всякакви предложения от подобен тип, които можели да повлияят зле на репутацията ѝ.

В същото време нейната единствена дъщеря Надежда се бори за хляба си в Австрия. Там тя се грижи за болни възрастни хора и припечелва допълнително като рехабилитатор. Миналата година, в началото на пандемията, Надежда дори публикува обява във фейсбук профила си, чрез която се опита да си намери работа. Тя обяви, че предлага да пазарува на пенсионери или майки с деца, както и да им помага с домакинските задължения срещу 10 евро на час.

Източник: Ретро

Какво мислиш?
Оцени новината
[Общо: 1 Average: 5]
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *